Mother's Cake sau cosmicitatea muzicii | Dragusanul.ro

Mother’s Cake sau cosmicitatea muzicii

Mother s Cake 0

*

Mother’s Cake (Tortul mamei?), trupă vieneză întemeiată în 2010, cu Yves Krismer – voce și chitară, cu Benedickt Trenkwalder – bas, și cu Jan Haußels – percuție, practică un rock interesant, în care acorduri și expresii muzicale funk, hard rock, progresiv și psihedelic definesc un stil de creație, de interpretare și de conduită scenică. Tinerii muzicieni austrieci acoperă scena, în trei, de parcă ar fi în… treizeci, iar muzica lor, în care timbrul special al vocii lui Yves Krismer, i-a poziționat printre trupele importante ale Europei de astăzi și, mai ales, a celei viitoare.

*

Mother s Cake 2

*

Mother’s Cake vine la „Bucovina Rock Castle” și din dorința de a cunoaște, timp de trei zile, Bucovina și festivalul ei de muzică rock, prin care și-a dobândit un loc important în itinerariile culturale europene. Datorită corespondenței pe care au purtat-o cu Andi, mi s-au apropiat de suflet și ca oameni, pentru că, din postura de artiști, mă cuceriseră de mult.

*

Mother s Cake 1

*

Discografia Mother’s Cake cuprinde patru albume, Creation’s Finest (2012), Off the Beaten Track (2014; live album), Love the Filth (2015) și No Rhyme No Reason (2017), deci o identitate creatoare care impresionează prin dinamica abordării temelor și stilurilor, în tentativa lor de identificare și redare a muzicii cosmicității, cea despre care Pitagora spunea că ar fi fost oprită de Dumnezeu, pentru ca oamenii să-și mai ocupe timpul și cu altceva, în afară de veșnica ascultare a ecourilor astrale.