Mihaela Beldiman, promovând incompetenţa | Dragusanul.ro

Mihaela Beldiman, promovând incompetenţa

Doamna Mihaela Beldiman, cadristul-şef al C. J. Suceava

Doamna Mihaela Beldiman, cadristul-şef al C. J. Suceava

*

În marea majoritate a instituţiilor Consiliului Judeţean Suceava, promovarea competenţei incompetenţilor nu o fac preşedinţii care se succed în scaune, ci inteligenta cadrist-şef, doamna Mihaela Beldiman. Domnia sa gândeşte regulamentele tip “portret robot” pentru posturi de conducere şi pentru noi angajări, iar preşedinţii Flutur şi, respectiv, Nechifor habar nu au avut şi nici nu au câţi cheremişti s-au înşurubat, pe mâna cadristei, în sistem, în locul unor creatori, care mor de foame în anonimat.

*

În cultură, de pildă – domeniul care mă sufocă, ştabii, decişi prin concursuri portret-robot, trebuie să poarte, conform regulamentelor de concurs, stabilite de doamna cadrist, orice număr la încălţări, cu excepţia numărului 42 (doar eu îl port, iar eu nu am voie, cică, să concurez la nimic, pentru că s-ar supăra… şefii), să fie netoţi de-a binelea (altminteri, proştii slugarnici din comisiile de examinare s-ar face de tot râsul), să priceapă că Goethe este o celebră marcă de încălţări, iar Haine – una de îmbrăcăminte, şi să fie limbatici cu şefii şi ţâfnoşi cu iobagii creaţiei, care li se dau lor la cherem. De aia le-am zis, mai sus, cheremişti.

*

Doamna Beldiman este însăşi Legea, care face temenele în faţa ei de te cruceşti. Prelungeşte interimate la nesfârşit, precum “spune legea”, sau le întrerupe brusc, precum “spune legea”, care ba-i albă, ba-i neagră, după amocul doamnei Beldiman. Într-un an de zile, n-a avut de ce organiza concursuri de ocupare a posturilor de directori ai Centrului Cultural “Bucovina” şi nici nu o va face prea curând, pentru că, în afară de Şeherezada, nu se prea găsesc obedienţi suficient de habarnişti, pe care să-i prefere sistemul Beldiman. Când se vor găsi, pac la examen, cu Sârghe (halal reprezentant cultural al Preşedintelui!) în moţ şi cu un alt habarnist, dar de la Iaşi, în comisie, başca alte câteva umpluturi de găluşte politruce.

*

Ceea ce nu pricepe domnul Ioan Cătălin Nechifor (Beldiman nu are dotarea necesară) este faptul că, atunci când este condusă de incompetenţi, cultura nu toacă doar bani, ci, şi mai grav!, cultură! La jumătate de mandat, ar trebui să observe domnul Nechifor cât amar de cultură s-a tocat şi împrăştiat, precum colbul pustiei, pe apa sâmbetei Mihaelei Beldiman.