Mi-a ieşit în cale Primăvara! | Dragusanul.ro

Mi-a ieşit în cale Primăvara!

Astăzi, mi-a ieşit în cale Primăvara şi mi-a spus: „Din depărtări, pe aripi neştiute, / Purtat de un dulce şi mirific dor, / În cea mai minunată primăvară, / Se-ndreaptă-n zbor / Un mărţişor!”. Am privit-o atent pe Crăiasa Zăpezii şi a Florilor: are ochi albaştri, părul blond şi se numeşte Andreea (de Sfântul Andrei e legendara zi a Crăiesei Zăpezii şi a Florilor, Eftepir). Cred că are vreo patru primăveri în privirile ei încrezătoare, de preşcolar al GPP nr. 6 „Albinuţa” Suceava.

Fără îndoială, m-am simţit copleşit, de parcă m-aş fi aflat în faţa unei noi ursiri. Andreea, Crăiasa Zăpezii şi a Florilor de astăzi, seamănă leit cu nepoţica mea, Ioana Carina. Seamănă leit cu Primăvara. De asta îmi spun, cu nesfârşită încredere, că primăvara va veni. Doar mi-a trimis mesageră şi semne.

Am pus semnele de strajă cărţilor din biblioteca fiului meu, Andrei. Ca primăvara să-mi poată modela sufletul în tihnă şi să mi-l înfăşoare în cea mai desăvârşită lumină. Păcat că nu am avut aparatul de fofografiat la mine, ca să rămână şi el fascinat de Primăvară.

Pentru mine, Primăvara se numeşte, de astăzi, înainte, Andreea. Un mugur de lumină, de viaţă, de speranţă, de viitor. O adiere, care trezeşte brazdele din pripita lor adormire.

 

Astăzi, în Suceava, mi-a ieşit în cale Primăvara. Le rămân dator Doamnelor Educatoare de la „Albinuţa” pentru o astfel de bucurie: bucuria de a mă desluşi doldora de vise, de speranţă, de lumină.