Liderul topului BUCOVINA ROCK CASTLE: nişte băieţi | Dragusanul.ro

Liderul topului BUCOVINA ROCK CASTLE: nişte băieţi

 

Niste baieti 5

 

         După mai puţin de o zi de vot, în topul ediţiei 2013 a Festivalului Internaţional BUCOVINA ROCK CASTLE, se poziţionează ca prim lider autoritar muzicienii bucureşteni din trupa “Nişte Băieţi“, obligându-mă să vi-i prezint astăzi.

        “Nişte Băieţi“, Niculae Barbu, Gabi Georgescu, Eugen “Piţi” Imecs (toţi de la E.M.I.L.) şi Albert Miheiţeanu, se remarcă în peisajul punk-rock românesc prin simţul umorului şi prin simţul valorii, ambele “simţuri” fiind, de fapt, condiţia propriei valori.

Niste baieti 0 

        Într-un anume fel, dacă nu cumva într-unul extrem de plastic şi de convingător, “Nişte Băieţi” înseamnă, ca muzicieni, un Anton Pann modern, care, cu nonşalanţa dintotdeauna, valorifică, în spiritul timpului şi, mai ales, spiritual, moştenirile muzicale cu adevărat importante.

 

          Conform unei definiţii care le aparţine (este titlul primului lor album, apărut în 2007), “Nişte Băieţi” vin cu cântece “adunate din popor şi cântate din topor“, vin, deci, cu “transpunerea pieselor nemuritoare, scrise înainte, în timpul şi după epoca “de aur”, în ritmuri de punk-rock, pentru a le pasa, mai departe, generaţiilor tinere, în speranţa că ele vor fi îndrăgite, gustate sau măcar auzite şi de ei” (JIJI EVENT).

 

Niste baieti 2

 

         Felicitându-i pentru startul excelent în topul BUCOVINA ROCK CASTLE (adineauri, aveau deja 55 voturi), dar şi iubindu-i pentru muzica lor vie, inteligentă şi plină de spirit, le doresc şi lor, ca şi celorlalte trupe din festival, cât mai mulţi fani, care să-şi şi mărturisească, prin vot, dragostea netrucată.

 

Ion Drăguşanul