ion lungu - capital incultural european | Dragusanul.ro

ion lungu – capital incultural european

ion lungu: Ştiu, muză Steiciuc Carmen şi Veronica, că ţi-am promis că te fac poetă capitală europeană, dar pe Bobby Stroe mă sprijin, ca să nu-mi rup gâtul cu stiva asta de gunoi...

ion lungu: Ştiu, muză Steiciuc Carmen şi Veronica, că ţi-am promis că te fac poetă capitală europeană, dar pe Bobby Stroe mă sprijin, ca să nu-mi rup gâtul cu stiva asta de gunoi…

*

Straşnic barbat e şi ion lungu, ăsta de l-aţi ales primar! E bute, n-a văzut un spectacol de teatru sau un concert în viaţa lui, nu şi-a poluat minţişoarele fragile cu vreo carte, de la cartea obligatorie de citire, încoace, şi iată-l ditamai preşedintele proiectului “suceava – capitală culturală europeană”. I-a dat brânci lui PIM, că doar delicata poetă Carmen Veronica Steiciuc, lacomă după băgat în faţă mai dihai decât tăunul lui Creangă după curul vacii, nu suportă concurenţă, l-a înşurubat în schema cugetătoare pe necugetătorul viorel varvaroi şi pe nu mai ştiu cine şi, gata, avem cultură!

*

L-am auzit, pe un post de tembeleviziune locală, pe ion lungu vorbind despre poziţionarea sucevei lui pe axa Petersburg-Berlin, printr-un festivăluţ de filme de amatori, la care participă şi vor mai participa inclusiv nişte liceeni suceveni, împinşi în faţă de un fel de sosie masculină băgăreaţă a băgăreţei steiciuce lirice.

*

Le doresc succes tuturora, pentru că urmaşii şi urmaşii urmaşilor mei s-au stabilit, pentru totdeauna, la Cluj-Napoca, aşa că nu are cum să-i contamineze, vreodată, dejecţiile sucevei – capitală inculturală europeană a lui ion lungu, carmen veronica steiciuc, viorel varvaroi şi călin brăteanu.