Ioan Balan, candidat la Primăria Diasporei | Dragusanul.ro

Ioan Balan, candidat la Primăria Diasporei

Vasile Bleaga: Balane, tu ca un Alexandru Macedon trebuie să mergi în diaspora, că lui Lungu i se rupe inima, dacă-l las fără Suceava lui dragă de muls!...

Vasile Bleaga: Balane, tu ca un Alexandru Macedon trebuie să mergi în diaspora, că lui Lungu i se rupe inima, dacă-l las fără Suceava lui dragă de muls!…

*

Vicepreşedintele regional al PNL, deputatul de Suceava Ioan Balan se arată revoltat de faptul că, la aproape un an de la alegerile prezidenţiale „sabotate de Victor Ponta”, celor peste patru milioane de români aflaţi în diaspora încă li se refuză dreptul constituţional de a vota. El a făcut referire la faptul că „actuala monstruoasă coaliție” de guvernare trage de timp privind adoptarea Legii votului prin corespondență, precizând că dacă partidele parlamentare nu vor cădea urgent de acord asupra proiectului de lege, cei din Diaspora nu vor putea vota la alegerile de anul viitor.

*

„Eu nu am uitat un moment umilinţa pe care au îndurat-o sute de mii de români plecaţi la muncă în străinătate la alegerile din toamna trecută, atunci când au stat în ploaie şi frig ca să voteze şi nu au reuşit. Eu nu am uitat aceste momente, cu atât mai mult cu cât Suceava este printre judeţele cele mai sărace, cu cei mai mulţi români plecaţi de nevoie, nu de drag în Europa, ca să-şi câştige cinstit existenţa, ca să pună o pâine pe masă familiilor lor. Dacă ar fi avut unde munci, ar fi avut un loc de muncă bine plătit la ei acasă, la Suceava, nu ar fi plecat cu siguranţă şi nu şi-ar fi lăsat şi familii şi copii acasă cu dor în suflet. Dar Victor Ponta, prin sărăcia şi subdezvoltarea în care ţine Bucovina, face tot posibilul să-i ţină pe români în afara frontierelor ţării şi, mai mult, să le ia şi dreptul constituţional de a alege, de a vota”, a declarat Balan.

*

El acuză PSD de vădită duplicitate atunci când promite respectarea drepturilor constituţionale ale tuturor românilor: „La începutul anului trecut, toţi parlamentarii din coaliţia de guvernare, cei care îl ţin pe Victor Ponta prim-ministru chiar şi împăiat, indiferent de costurile aduse ţării noastre, se băteau cu pumnii în piept că vor legifera votul prin corespondenţă sau votul electronic pentru românii din afara frontierelor. Însă PSD a dovedit constant că una spune, alta face! Mai are cineva încredere că actuala monstruoasă coaliţie va mai mişca un deget ca să treacă o astfel de lege prin Parlament? Eu nu mai am nici o fărâmă de încredere!” , a spus vicepreședintele regional al PNL (Monitorul de Suceava).