Horvat se descurcă şi cu Berea | Dragusanul.ro

Horvat se descurca cu Berea

Horvat se descurcă şi cu… Berea

 

Bercea Horvat

 

despre dânsul unii zic,
vrând să-l scape din pricină,
cum că n-a făcut nimic,
deşi asta-i mare vină.

         Specializat, mai ales, în spirtualitatea scoţiană, irlandeză şi, la nevoie, în cea rusă, managerul general al Centrului Contabil „Bucovina”, domnul Horvat Petru, se descurcă onorabil (nota 9,83) şi cu… Berea (Angela, secretarul Comisiei de Evaluare şi de Consacrare a Incompetenţelor Publice de Interes Judeţean, singura care semnează, în numele comisiei, şmecheria).
         Palmaresul cultural al lui Horvat este impresionant, dar absolut secret (nici măcar el însuşi nu ştie ce-a făcut şi ce face, în afară de table, poker şi drink-drink – produs folcloric insular).
         Acest bărbat de viticultură viteaz a avut curajul eroic de a tăia la maximum premiile „Opera Omnia” pentru pictorii Adrian Bocancea şi Radu Bercea, precum şi premiile plastice anuale pentru Tiberiu Cosovan şi Carmel Georgescu, aşa că merita chiar şi nota 19,83.
         Acest mândru daco-roman Horvat a izbutit să-i izgonească de pe tărâmul luat de el în arendă pe Mihai Pânzaru-PIM, Emil Havriliuc, Marin Constantin Gheorghe şi pe mulţi alţii, păstrând teritoriul sacralităţii spirtual contabile aproape virgin, aşa că merită chiar şi nota 29,83.
         O, şi să-l fi văzut dumneavoastră, de ziua de naştere a Maestrului Ion Irimescu, cum oficia Horvat un parastas uman cu franzelă şi emoţionant cu vin! Nu la mormântul regretatului Maestru, că nu-l vedea nimeni, ci în faţa presei, adunată la Muzeu, adunată anume pentru a se extazia în faţa ecumenismului spirtual al lui Horvat, aşa că merita chiar şi nota 39,83.
         Pe site-ul CJ Suceava nu scrie, totuşi, cine au fost evaluatorii, dar e lesne de ghicit: Finest Ballantine, Justerine Broks, Teacher Higland şi Johnnie Walker. Aşa că merită chiar şi nota 10.009,83!