Furaţi, dar nu irosiţi bănetul pe gunoaie! | Dragusanul.ro

Furaţi, dar nu irosiţi bănetul pe gunoaie!

Gunoaie, sub cutiile poştale ale Sucevei

Gunoaie, sub cutiile poştale ale Sucevei

*

Dimineaţă, sub cutiile poştale din blocurile Sucevei, s-au adunat maldăre de gunoaie colorate. În cutii, bucşite cu hârtie tipografică de calitate, tipărite cu dichis, alte maldăre de gunoaie. Păcat de bănet, mi-am zis, cu ochii la gunoaie, apoi am scos aparatul de fotografiat. Ca să mă dumiresc, mai târziu, ce anume poate transforma în gunoaie nişte tipărituri excelent lucrate.

*

Prim-plan pe gunoaie

Prim-plan pe gunoaie

*

Se ştie, deja, că eu nu mă topesc de dragul securiştilor care ne conduc. Nu am nimic împotriva securiştilor din servicii, care îşi fac datoria atât cât sunt lăsaţi să şi-o facă. Dar când dau cu ochii de odrasle securiste precum monica macovei, sorin oprescu sau victor ponta, mi se face stomacul ghem. Şi tare mi-aş dori să-i văd trăind din leafa mea! Prin urmare, nu arunc sub cutiile poştale pliantele cu securişti propagandistici, ci le depun frumos în coşul de gunoi din latura casei unui fost coleg de liceu. Ce-i drept, nu-l plac pe securistul Ponta, dar păstrez, totuşi, decenţa, depunându-i, cuviincios, pozele eclatante în coşul din latura casei lui Florin Stroe. Nu calc pe mutra lui Ponta, cum fac unii dintre suceveni, nu-mi şterg tălpile de trăsăturile lui antiafrodisiace. Deşi nu-mi place, eu nu-l consider pe Ponta un gunoi, ci o făptură pământească, spre care zvârli cu piatra doar când ţi se dă la nădragi.

*

Primul detaliu

Primul detaliu

*

Al doilea detaliu

Al doilea detaliu

 

*

Al treilea detaliu

Al treilea detaliu

*

Privesc cu atenţie şi cu ochelarii pe nas abundenţa de materiale propagandistice, pe care sucevenii, prin atitudine firească, le transformă în gunoaie şi, privind, încep să mă dumiresc. Pe suceveni nu-i enervează Ponta, ca pe mine, ci risipa, bătaia de joc cu care se irosesc banii de la noi, din bugetul scumpei lor ţărişoare, furaţi.

*

Aşa că, domnilor cu ciolanul puterii în apucătoare, la binele vostru cuget, atunci când vă îndemn: Furaţi, dar nu irosiţi bănetul pe gunoaie!