Deputatul Băişanu şi o cultură ceva ce nu ezistă | Dragusanul.ro

Deputatul Băişanu şi o cultură ceva ce nu ezistă

Băişanu, pătruns de cultură

Băişanu, pătruns de cultură

*Dacă, în PNL, candidatul la scaunul lui lungu va fi desemnat printr-un sondaj, după cum s-a decis, în urmă cu vreo lună, tot de vreo lună deputatul Ştefan Alexandru Băişanu stă în limbă pentru cultură, aşa că nu putea lipsi, nici astăzi, cu tot cu televiziunea lui, de la vernisajul expoziţiei Grupului “Domino”. Unde a vorbit pătruns, iar televiziunea lui l-a străpuns cadru cu cadru, urmând să facă, după aceea, scurte interviuri, în aşa fel, încât să se înţeleagă că, fără Băişanu, Suceava e total aculturală.

*

Eu, care, ca pozar conştiincios, nu prea lipsesc de la întâmplările culturale ale judeţului, nu l-am văzut pe Băişanu, până la pocinogul cu alegerea între candidaturile PNL, iar televiziunea lui are orbul găinilor încă de când există. Aşa că, dacă n-aş pricepe de unde-i vine lui Băişanu amocul brust şi instantaneu pentru cultură, şi încă europeană, m-aş duce în faţa oglinzii şi mi-aş da câteva perechi de palme.

*

Cu toate televiziunile sucevene şi cu presa de faţă, Ştefan Alexandru Băişanu a ţinut un discurs, promiţând şi teatru, la Suceava, în 21 august 2015, fix la ora 19. Deci exact în clipa în care, în şanţul Cetăţii, începe să se desfăşoare a doua seară Bucovina Rock Castle. Să intru în panică, nu alta, închipuindu-mi cum miile de iubitori ai rockului vor lăsa de izbelişte concertele Dubioza Kolektiv, Zdob şi Zdub, Basska, Travka şi Toy Machines, pentru a da buzna la spectacolul adus de Băişanu de la Botoşani.

*
Teatru veţi avea, dragi locuitori ai capitalei culturale europene Suceava, dar nu rataţi şansa, până în 15 septembrie (când se va face sondajul PNL pentru desemnarea candidatului la funcţia de primar), pentru că, după aceea, nu veţi mai avea şanse să vedeţi teatru în Suceava. Festivalul de rock îl puteţi vedea anual, dar teatru nu mai prindeţi decât o dată la patru ani, aşa că daţi buzna la pomana lui Băişanu, care, deşi nu duhneşte precum găluştele lui lungu, cam tot aia înseamnă.