De lemn Tănasă judeţeanu'! | Dragusanul.ro

De lemn Tănasă judeţeanu’!

Tănasă Judeţeanu'

Tănasă Judeţeanu’

*

La vernisajul superbei expoziţie de fotografie ROMÂNIA ŞI CHINA PITOREASCĂ şi la lansarea albumului-catalog al expoziţiei respective, ritualuri culturale săvârşite în prezenţa marilor artişti fotografi Ştefan Toth şi Victor T. Rusu, Preşedintele C. J. Suceava, domnul Ioan Cătălin Nechifor, “călcat”, pe neaşteptate şi instantaneu, de nu mai ştiu ce ministresă ponto-electorală, nu a putut veni, aşa că l-a trimis ca mesager instituţional pe un oarecare de lemn Tănasă judeţean, unul scorburos pătruns de propria-i importanţă.

*

Dacă-i şef (n-aş crede, pentru că Nelu Ienceanu, omul de serviciu al Palatului Administrativ Suceava, e un adevărat Andrei Pleşu, Răzvan Teodorescu, C. T. Popescu, Ion Cristoiu, Ilie Sârbu şi Gabriel Liiceanu pe lângă Tănasă ăsta, judeţeanu’!), şi Tănasă a primit cuvântul de la organizatori.

*

Şi dă-i pe rumeguş bucal, Tănasă ăsta, judeţeanu’: că a “văzut un pic din fotografii”, dar că imediat a înţeles că “la Suceava este şi cultură” şi tot aşa, când mai stâng, când mai nătâng, când mai hăis şi când mai cea, de-ţi venea s-apuci ceva, să-l alergi până-n şosea, hop-ş-aşa!

*

Halal mesager! Cu aşa cârpaci judeţeni, viitor de aur ne aşteaptă, bieţi slujbaşi ai culturii!

*

Vorba regretatului poet Gheorghe Lupu:

*

Amurgul dumneaei de vieţişoară!“.

*

Pictorul Constantin Ungureanu-Box, vizionând expoziţia. Cu creionul în mână, Tănasă!

Pictorul Constantin Ungureanu-Box, vizionând expoziţia. Cu creionul în mână, Tănasă!