Conspirația de la Cluj | Dragusanul.ro

Conspirația de la Cluj

Stefi

*

După un concert în Londra și înainte de a pleca, împreună cu Nick Făgădar, la București, pentru o suită de interviuri și de cântări pe la diverse posturi de radio și de televiziune, Mihnea Blidariu, de la „Luna Amară”, a trecut pe la Andi, unde eu tocmai îmi exersam talentele culinare. A venit și o tânără cantautoare, ieșeanca Ștefi Ganea, care m-a lăsat fără replică și cu… polonicul în mână, cântând două creații proprii incredibil de frumoase, pe care Mihnea, care le mai ascultase, de curând, într-un prim concert clujean al domnișoarei Ștefi Ganea, le fredona discret, pregătind tema trompetei pentru concertul acustic pe care îl vor susține, împreună, în curând, Mihnea Blidariu / Ștefi Ganea / Andi Drăgușanul, urmat, la vreo săptămână, de un alt concert acustic, de data asta doar cu Mihnea și cu Andi. După aceea, urmează concertele trupei „Toy Machines”, la Târgu Mureș, la Oradea și la Cluj Napoca. Între timp, repetiții, piese noi, inclusiv pentru concerte acustice.

*

Ștefi Ganea (în fotografia de mai sus), la doar douăzeci de anișori, pe care îi va împlini la jumătatea lunii noiembrie, compune o muzică de mare clasă, pe care o interpretează exploatându-și înțelept timbrul special și singular al vocii, probând o maturitate artistică demnă de toată admirația. Și sunt convins că nu va trece mult până ce va răzbi spre notorietatea pe care o merită pe deplin.

*

Eu, care, în conspirația aceasta, a proiectelor creatoare, nu prea aveam de ce să-mi bag nasul, am făcut recurs la vocația mea înnăscută, cea de tată, gătind o ciorbă rădăuțeană, cu rețetă proprie, și o mâncărică de carne de porc și cârnați țărănești veritabili, care par să fi fost și pe gustul celor trei muzicieni, Mihnea plecând la aeropot înainte de a termina clătitele și ficățeii de pasăre crocanți, cu usturoi. N-am băgat de seamă când unul dintre cei trei m-a pozat, dar, dacă tot a făcut-o, am să vi-l dezvălui și dumneavoastră pe „eu, bucătarul”.

*

Mihnea 1

Andi 1

Eu bucatarul