Concursul Bucovina Rock Castle 2018 | Dragusanul.ro

Concursul Bucovina Rock Castle 2018

*

Bucovina Rock Castle a ajuns la statutul premeditat, aşa că a venit vremea să trecem şi la punerea în practică a ţintei principale: promovarea trupelor tinere de rock. Am mai făcut-o, dar ocazional, în deschidere, şi cu trupe pe care le cunoştea măcar unul dintre noi. Ţelul principal era consacrarea festivalului. Ceea ce am şi izbutit să facem.

*

Începând din 2018, vom oferi şanse tuturor trupelor tinere. Pe platoul Cetăţii vom amplasa o a doua scenă, pe care să urce, între orele 17-20, câte trei trupe rock, pe care nu noi, ci publicul lor le va selecta. Dacă, printre aceste 9 trupe, care vor evolua în cele trei seri de festival, se va găsi măcar una cu potenţial convingător, acea trupă va coborî, în anul următor sau atunci când va ajunge la standardul calitativ necesar, în şanţul Cetăţii, pentru a cânta şi pe scena întâia. Vorba preşedintelui Gheorghe Flutur, cu care am luat în discuţie intenţia noastră: “Ca să urci, cobori!”.

*

Regulamentul ediţiei 2018 a Festivalului Bucovina Rock Castle se va publica în primele zile ale anului care urmează. Vom face o pagină facebook “Concursul Bucovina Rock Castle 2018”, pagină în care fiecare trupă rock, doritoare să ni se alăture, va posta un clip video, cu o piesă a sa (nu se admit decât creaţii proprii) şi, funţie de numărul de voturi pe care le va primi fiecare piesă din concurs, 9 trupe vor urca pe scena de pe platou, beneficiind de cazare, de masă şi de câte un premiu în bani, egal pentru toate trupele, menit acoperirii cheltuielilor de transport şi, desigur, pentru cele cauzate de tutelara… bere de festival.

*

Pot să se înscrie în concurs şi trupe rock din străinătate, dar în aceleaşi condiţii (şi beneficii) ca şi trupele din judeţ şi din ţară.