Caricatura bolşevică "Prof. univ. dr. Sireteanu" | Dragusanul.ro

Caricatura bolşevică „Prof. univ. dr. Sireteanu”

 

Veşnic tânăra poetesă Selma Meerbaum-Eisinger, talentata verişoară a lui Paul Celan, ucisă în 16 decembrie 1942

Veşnic tânăra poetesă Selma Meerbaum-Eisinger, talentata verişoară a lui Paul Celan, ucisă în 16 decembrie 1942

Ultra-crainou-patriotul Ion Popescu, „Prof. univ. dr. Sireteanu”

Ultra-patriotul Ion Popescu, „Prof. univ. dr. Sireteanu”

 

Ca orice bolşevic de duzină, în ciuda titlurilor ştiinţifice sovieto-roşii ameţitoare, Ion Popescu, „Prof. univ. dr. Sireteanu”, duhneşte de îngrijorări patriotice deşănţate, care intră în putrefacţie peste spoiala firavă de cultură, cu care se dă în stambă prin zonă, ba propunând „teme de cercetare” cretine, precum stabilirea „ştiinţifică” a cuprinsului stemei Moldovei (cap de bour sau de zimbru? – haida-de!), ba scălâmbăindu-se daco-romaniuk, prin publicarea unor epopeice „scrisori deschise”, prin care vrea să împiedice „forţarea istoriei” şi facerea unui „muzeu al holocaustului în străvechea capitală a Moldovei”, muzeu care, din păcate, nici nu s-a pus vreodată problema să se facă.

 

 

Spun „din păcate”, pentru că triumfalismul istoric, atât de onest combătut de Xenopol, cultivă suficienţa, pe fondul unui cumplit cinism, şi calcă în picioare propria memorie, dar şi memoria altor neamuri.

 
Caricatura bolşevică ultra-ştiinţificul „Prof. univ. dr. Sireteanu” îşi imaginează bolnăvicios şi cu obstinaţie numai echivalenţe „cu o crimă împotriva neamului”, numai oameni „fără sentimente patriotice, fără simţul realităţii şi care nu înţeleg istoria”, numai „trădări ale intereselor româneşti” şi „mârşăvii făcute cu rea-credinţă şi cu răsplată substanţială”, descifrând în „acest tip de slugărnicie faţă de străini” un buticarism pragmatic de talia buticarismului lui naţionalisto-şovin.

 
În Bucovina ultra-patriotului Ion Popescu, „Prof. univ. dr. Sireteanu”, au existat şi criminali odioşi, dar şi eroi ai umanităţii, ceilalţi, adică mulţimea, fiind, „din neam în neam”, doar o masă amorfă, suficientă şi nepăsătoare.

 

Paul Celan, poetul care a adus o glorie nemeritată Bucovinei

Paul Celan, poetul care a adus o glorie nemeritată Bucovinei – Desen de Radu BERCEA

 

La Siret şi niciunde altundeva, în Bucovina găgăuzilor profunivi, nu se va face un Muzeu al Holocaustului, aşa că nici o rubedenie a tinerei evreice, cu o fetiţă de trei anişori în braţe, împuşcată, dar fără a fi ucisă, de un „prof” din Dorohoi şi aruncată în groapa comună, împreună cu nevinovata ei fetiţă, ambele murind, prin sufocare, copleşite de bulgării de ţărână, nu va putea depune o piatră (simbolul luminii, la evrei), pe mormântul acelei monstruoase zvârcoliri a istoriei.

 
La Siret şi niciunde altundeva, în Bucovina găgăuzilor profunivi, nu se va face un Muzeu al Holocaustului, aşa că memoria extraordinarei veşnic tinerei poetese Selma Meerbaum-Eisinger, talentata verişoară a lui Paul Celan, ucisă în 16 decembrie 1942, se poate pierde, odată cu singura ei carte de poezie bucovineană, în neantul înceţoşărilor triumfaliste de tipul „Prof. univ. dr. Sireteanu”.

 

Profesorul George Alexianu, cu memoria încă mânjită de acuza nedreaptă că ar fi fost criminal de război Desen de Radu BERCEA

Profesorul George Alexianu, cu memoria încă mânjită de acuza nedreaptă că ar fi fost criminal de război Desen de Radu BERCEA

 

Întotdeauna şi cu orice preţ, am să mă dezic şi de „prof”-ul dorohoian (deşi nevinovat, aproape că am coşmaruri cu tânăra mamă şi fetiţa ei, sufocate de ţărână), şi de ucigaşii Selmei, şi de toţi ceilalţi ucigaşi, chiar dacă li s-ar fi rătăcit prin sânge şi câteva picături din nobilul sânge al Muşatinilor.

 
Pe de altă, n-am să accept niciodată, pentru că am probe, nu amocuri „din neam în neam”, ca memoria profesorului George Alexianu să rămână, în continuare, mânjită de acuza nedreaptă că ar fi fost criminal de război.

 
Nu Alexianu, ci “Prof. univ. dr. Ion Popescu-Sireteanu” este, prin asumare, un veritabil criminal de război, din preţiosul lui stilou de „om de cultură” pornind, de fapt, în atemporal, glonţul care a rănit-o pe tânăra mamă şi cel care a ucis-o pe verişoara lui Paul Celan.

 
Onestitatea şi compasiunea curăţă popoarele de prihană, iar imbecilitatea triumfalistă le ucide.

Poţi pricepe, vreodată, chestiunea aceasta, penibilule tovarăş „Prof. univ. dr. Sireteanu”?