Bucovina16$ sau trei infracțiuni penale | Dragusanul.ro

Bucovina16$ sau trei infracțiuni penale

Popas

*

Cică, la presiunea Curții de Conturi, Centrul Cultural „Bucovina” a creat câte o adresă nouă de net pentru fiecare salariat al instituției, parola fiind unică: Bucovina16$ – ieftină, nu? Ce înseamnă asta? Înseamnă că oricine poate viola secretul corespondenței oricărui salariat al Centrului Cultural „Bucovina”, ceea ce, în condițiile multiplei supravegheri de astăzi, deși înseamnă o infracțiune, nu e prea grav. Ne-am obișnuit și resemnat cu supravegherea non-stop.

*

Grave sunt celelalte două previzibile infracțiuni, care țin de falsul de identitate. Oricare coleg, iar după ce am deconspirat parola colectivă, ceapistă și colhoznică, fiecare sucevean se poate loga și, folosind, adresele „noastre” de net, poate trimite mesaje insultătoare, ca fiind de noi expediate, tuturor funcționarilor publici, de care cam depinde viața noastră de fiecare zi. Eu însumi, folosindu-mi adresa la care oricine are acces, îi pot trimite un mesaj insultător noului președinte al Consiliului Județean Suceava, de pe computerul de servici (eventual de pe al managerului, când părăsește biroul), apoi aș putea da instituția în judecată pentru abuz în serviciu și pentru grave prejudicii care mi s-au adus, susținând că nu eu, ci altcineva a expediat respectivul mesaj. Cu președintele Consiliului Județean nu aș avea probleme, pentru că domnul Gheorghe Flutur știe că, dacă aș avea vreo nemulțumire, întâi i-aș spune-o de la obraz, apoi aș folosi acest blog, nu mesajul.

*

Nu cred, totuși, că reprezentanții Curții de Conturi din Suceava s-ar face responsabili de această infracțiune penală a conturilor de mail cu parolă colectivă, dar țin să atrag atenția asupra acestei imbecilități, până nu se transformă în infracțiuni. Sper că vor fi dezactivate toate aceste adrese false. Iar cum chestiunea înseamnă un interes major al instituției, mi-am permis să postez acest material, de pe computerul Centrului Cultural „Bucovina” și în timpul orelor de program.