BUCOVINA ROCK CASTLE: veţi avea ce vedea! | Dragusanul.ro

BUCOVINA ROCK CASTLE: veţi avea ce vedea!

Montarea scenei BUCOVINA ROCK CASTLE

Montarea scenei BUCOVINA ROCK CASTLE

*

Dimineaţă, îmi venea să urlu: toate se împotmoliseră, inclusiv drumul de acces spre şanţul Cetăţii, inclusiv interiorul acestei insolite incinte de spectacol, care a plăcut atât de mult experimentaţilor muzicieni de la NAZARETH.

*

Drumul de acces, înainte de a fi fost curăţat

Drumul de acces, înainte de a fi fost curăţat

Şanţul Cetăţii, în timpul montării scenei

Şanţul Cetăţii, în timpul montării scenei

*

Dimineaţă, eram decis să vă anunţ ultima editiţie Bucovina Rock Castle. Apoi, s-a produs minunea şi am fost martorul unei neaşteptate solidarizări. Preşedintele Ioan Cătălin Nechifor, Administratorul Public Dan Ionuţ Adomniţei (felicitări, domnule Dan Adomniţei-senior, pentru cum v-aţi crescut băiatul!), şefa de cabinet al Preşedintelui, Domnişoara Eliza, Contabila şefă a Consiliului Judeţean, Doamna Florişteanu, viceprimarul Sucevei, Domnul Lucian Harşovschi, şi şeful de la domenii, Domnul Marian Andronache s-au mobilizat şi au mobilizat, în măsura posibilităţilor, energiile locale (atâtea câte sunt), iar lucrurile s-au îmbunătăţit. Dar dacă aţi şti cât de mult fac, pentru mine, pentru Mihnea şi pentru Andi, aceste solidarizări!

*

Faţă de anii trecuţi, în ciuda neplăcerilor produse de noroirile ploii, în acest an nu avem şi nu aveţi de ce vă plânge, pentru că s-a făcut tot ceea ce trebuia făcut. Iar spectacolul în sine, cu 15 concerte distincte, va avea parte de un spectaculos scenic impresionant (cei trei fraţi Socoliuc – eu îi ştiu, deocamdată, doar pe Marius şi pe Lucian), în care laserele, flăcările, astificiile aparente, jocurile de lumini şi alte cele vor statornici o atmosferă fantastică, în care cântecul şi iubitorii lui să se simtă cu adevărat bine.

*

Ce contează că, astăzi, dimineaţă, plini de glod din cap şi până în picioare, eu, Andi, Mihnea, câţiva voluntari şi echipa de scenă ne aflam la o şchioapă de plâns, când ştiu că, începând cu mâine, seara, veţi vedea o adevărată ediţie jubiliară Bucovina Rock Castle (ediţia a V-a), pe care şi sucevenii sper că o vor merita, pentru că administraţia judeţeană şi locală iată că o merită, şi încă din plin.

*

Secvenţa zilei de astăzi

Secvenţa zilei de astăzi

*

În clipa asta, polonezii de la VADER sunt pe calea Bucureşti-Suceava. Am făcut rost şi de un set de tobe speciale, de la Bucureşti, de care muzicienii respectivi au nevoie. Iar pentru Jan Akkerman, de clapele performante, necesare pentru un concert de maximă calitate.

*

Dar dacă plouă? Ei, şi? Nu găsim noi nişte cizme şi o pelerină sau măcar un sac de plastic, să-i facem ploii în ciudă şi să ne bucurăm pe deplin de o rară întruchipare a fericirii?