Bucovina Rock Castle 2020, între concurența rusă și bezna bucovineană | Dragusanul.ro

Bucovina Rock Castle 2020, între concurența rusă și bezna bucovineană

 

Pentru că pravoslavnica Maică Rusia a descoperit frumusețea tulburătoare a muzicii rock și deja organizează o puzderie de festivaluri, triplând cota de piață a trupelor rock din Europa și din America, este din ce în ce mai greu să duci ștafeta unui festival de calitate. Dacă nu am fi durat, în timp, relații temeinice cu casele de producție din Munchen și Hamburg, Bucovina Rock Castle ar trebui să coboare, în 2020, la statutul de festival precum oricare altul de prin România – și mă refer la cele care rămân pentru totdeauna anonime.

 

Dar mai există Bucovina Rock Castle? Întrebarea se pune anual, de prin februarie, până în prima zi de festival, când Consiliul Județean Suceava se lasă invadat de același obscurantism, uitând de autoritatea lucrului judecat, și de către deliberativ, și de către Justiție. Până anul trecut, vânzolelile acestea mă epuizau, iar dacă nu erau medicii suceveni Gabriela și Mihai Crețeanu, o băgam pe mânecă definitiv.

 

Acum, nu-mi mai pasă. Dacă bezna bucovineană va spulbera Bucovina Rock Castle, să-i fie de bine! Glorie veșnică aleșilor dumneavoastră! Noi avem ediția pregătită, deși încă nu o putem pune în practică. Ar putea fi o ediție de neuitat sau doar o beznă definitivă copleșitoare.