BĂIŞANU Rock Castle! | Dragusanul.ro

BĂIŞANU Rock Castle!

Festivalul Internaţional BĂIŞANU Rock Castle

Festivalul Internaţional BĂIŞANU Rock Castle

*

Astăzi, am avut o zi cumplită. A plouat, iar maşinile cu scena s-au împotmolit în şanţul Cetăţii. Drumul de acces spre şanţ nu aparţine nici Muzeului, nici Consiliului Judeţean, nici măcar Primăriei Suceava, aşa că a fost voluntar împotmolit, ca să fie readus la starea… iniţială.

*

Telefoane (norocul nostru că s-au inventat mobilele!), bătaie de cap, dar şi colaborare faptică din partea domnilor Ioan Cătălin Nechifor, Dan Ionuţ Adomniţei, Lucian Harşovschi, Marian Andronache şi aşa mai departe. Încă mai este de luptat cu piedicile birocratice, pentru a ajunge la ceea ce trebuie să însemne locaţia pentru un festival precum Bucovina Rock Castle. Dar, atâta timp cât există oameni cu care se poate colabora, nu-i bai. Trecem împreună peste hopuri.

*

Băişanu-ţiunea Creatorilor

Băişanu-ţiunea Creatorilor

*

Despre Festivalul Internaţional “Naţiunea Creatorilor” nu v-am povestit şi nici poze nu am postat (au făcut-o alţii şi le mulţumesc), pentru că nu am avut şi nu am încă timp. Festivalul acesta însemna o tabără internaţională de pictură, o antologie bilingvă de poezie şi, cu vestirile de concerte acustice, un festival internaţional de rock.

*

D-ale lui Băişanu

D-ale lui Băişanu

Ajuns acasă, aveam să găsesc, în clanţa uşii, o penibilitate politrucă marca Ştefan Alexandru Băişanu, un gest dezgustător de impostură culturală, caracteristic pentru cel care s-a consacrat, de-a lungul timpului, împreună cu minunata-i televiziune, ca dispreţuitor îndătinat de cultură, adică o invitaţie la… teatru, pentru exact ora şi clipa în care începe a doua noapte de spectacole Bucovina Rock Castle.

*

pe verso

pe verso

Simultaneitatea nu mă deranjează, pentru că fanii “Luna Amară”, Dubioza Kolektiv”, “Zdob şi Zdub” sau “Basska” n-au să dea buzna să-l asculte pe Băişanu, vorbind, înainte de spectacol, despre cultură şi despre importanţa lui Ştefan Alexandru Băişanu în viaţa cetăţii, ceva ce nu există. E drept că mă revoltă nesimţirea lui Băişanu de a se folosi, ca întotdeauna, şi de cultură, numai ca să-şi stopeze căderea liberă, care a început din clipa în care a fost ales deputat. Mă deranjează vag şi tupeul cu care încearcă Băişanu să vă tragă, iar, pe sfoară, dar sunteţi oameni maturi, aşa că nu aveţi decât să vi-l asumaţi, ca să-l şi meritaţi.

*

Deşi nu-mi pasă care vor fi ăia de vă vor agasa cu “dragostea” lor, în următoarele zece luni, de până la alegeri, deşi am altele mult mai importante de făcut, nu pot trece cu vederea insolenţa acestui politruc jenant, care îşi permite să se folosească de actele de cultură (inclusiv de “Suceava, capitală culturală europeană”) doar pentru a-şi rezolva cariera, aflată în cea mai neguroasă cădere.

*

Aşa că mi-am spus părerea şi dezgustul.

 Aşa că*

Fără cuvinte

Fără cuvinte