Arborele vieţii şi al morţii, la Suceava | Dragusanul.ro

Arborele vieţii şi al morţii, la Suceava

MEDICINA BOSCHETAREASCA OT SUCEAVA

*

Tiberius Brădăţan a fost medic la Urgenţe. Acum, e ştab prin sistem. Un medic, şi încă la urgenţe, nu are nevoie de campanie electorală şi de circul de-a medicina boschetară. Cu condiţia să fi fost medic, adică profesionist şi om.

*

Pentru un medic, foştii pacienţi sunt fie cei mai buni şi mai eficienţi propagandişti, fie acuzatori încrâncenaţi, datorită vreunei experienţe nefericite, în care personajul cu stetoscop atârnat de gât a jucat un anumit rol. De salvator de vieţi sau de indolent. Habar nu am cum a fost, ca medic, Tiberius Brădăţan, dar porcăria boshetardă de-a medicina îmi trezeşte bănuieli. Târgul e mic, iar veştile zboară lesne, din gură, în auzuri.

*

Despre candidatul plenar al Sucevei, în faţa căruia au bătut temenele chiar şi “îngiugaţîi” Gorghiu-Blaga, mă abţin să mai zic vreo chestie, deşi spiritul meu satiric înnăscut nu-l poate trece cu vederea în niciuna dintre zilele în care am de ieşit prin târgul pe care, de mult prea multă vreme, îl tot ruinează. Ştiu că îl veţi vota, dar vă priveşte. Dacă nu l-aţi merita, poate că ar înmuguri, prin crengile primăverii, şi niscaiva speranţă.

*

ARBORELE VIETII SI AL MORTII DIN SUCEAVA