Antrenamentul Naţional de Caricatură | Dragusanul.ro

Antrenamentul Naţional de Caricatură

Florin Dziubinski, Ştefan Stroe şi Tiberiu Cosovan, "cercetând" desenele

Florin Dziubinski, Ştefan Stroe şi Tiberiu Cosovan, “cercetând” desenele

*

Plănuit de Mihai Pânzaru-PIM şi de Victor T. Rusu, Campionatul Naţional de Caricatură (şi Epigramă) va debuta, tur-retur, în 2015, dar, cum era nevoie de o simulare, s-a început, joi, 18 decembrie 2014, cu un antrenament al lotului judeţean de caricaturişti (şi epigramişti, dar despre ei, mâine), care să le permită celor doi “antrenori”, Mihai Pânzaru-PIM şi Constantin Ungureanu-BOX, să facă o selecţie cât mai inspirată.

*

PIM şi BOX, punând biletele cu teme într-o căciulă

PIM şi BOX, punând biletele cu teme într-o căciulă

*

Toţi caricaturiştii şi epigramiştii, prezenţi la antrenament, au fost rugaţi de către “principalul” PIM să propună câte o temă, iar după ce biletele au fost adunate într-o sacoşă şi, apoi, mutate în căciula lui BOX, s-a trecut la alegerea unei singure teme, şi pentru caricaturişti, şi pentru epigramişti, prin tragere la sorţi.

*

Oana Bejinari, extrăgând biletul cu tema "Tradiţiile, în prezent"

Oana Bejinari, extrăgând biletul cu tema “Tradiţiile, în prezent”

*

Tragerea la sorţi, făcută de cel mai tânăr umorist din competiţie, talentata pictoriţă Oana Bejinari, a desemnat ca temă “Tradiţiile, în prezent”, temă propusă de… Oana Bejinari. Şi s-a trecut la treabă, care pe unde a apucat. Erau “în teren” celebrităţi umoristice precum Ştefan Stroe, Mihai Pânzaru-PIM, Florin Şuşinschi, Ion Cozmei, Ovidiu BOA, Emil Ianuş, Sorin Ursan-DELACLIT,  Stelian Cazacu, Sorin Poclitar, Constantin Moldovan, Constantin Horbovanu, dar lipsea (motivat) Radu Bercea, aşa că mi-am zis că nu trebuie să ratez ocazia de a evolua şi pe gazonul caricaturistic (oricum, desenez mai bine ca BOX, deşi nu pot picta precum el – dar cine poate!?).

*

Florin Dziubinski şi Mihai Căldăruş

Florin Dziubinski şi Mihai Căldăruş

*

Ce-a fost a fost, dar a fost frumos, aşa că, fără alte comentarii, trec la prezentarea caricaturiştilor şi a producţiilor lor umoristice, realizate cu ocazia Antrenamentului Naţional de Caricatură.

*

Expunerea lucrărilor

Expunerea lucrărilor