Abdicarea Regelui Mihai si proclamarea Republicii | Dragusanul.ro

Abdicarea Regelui Mihai si proclamarea Republicii

Regele Mihai I

Regele Mihai I

*

Laşitatea Regelui Mihai I, în raport cu agresiunea comuniştilor (ce să-i faci, nu toţi cârmuitorii de Neam şi Ţară se nasc Eroi şi Martiri!), judecată subiectiv de fiecare dintre noi sau preluată naiv după istoriile partizane, presurate pe creiere, prin vremuri, încă mai naşte controverse.

*

O broşură a vremii

O broşură a vremii

Pe mine, fascinat partizan al vărului de-al treilea al lui Mihai Eminescu, Alexandru Ioan Cuza, regalitatea românească de import nu mă interesează, dar o ieftină broşură propagandistică, realizată “proletar” şi publicată în 1948, îmi atrage atenţia asupra subiectului.

*

Cum prea multe cărţi din neguroasa epocă bolşevică au fost distruse, în zilele Revoluţiei, cred că e necesar să postez, pe acest site, “Proclamarea Republicii Populare Române”, editată de Ministerul Informaţiilor, în anul 1948, pentru a pune la dispoziţia celor interesaţi incredibile mostre de ipocrizie, pe care doar ipocriziile ultimilor ani de politică românească le mai egalează.

*

Precizez că textele scanate, pe care mi-i scârbă să le comentez (inclusiv actul abdicării regale) pot fi mărite, făcând click pe pagina care vă interesează în mod deosebit, ele fiind postate prin compresie, în dimensiune reală.

*

ACTUL DE ABDICARE

*

Abdicarea Regelui facsimil 1

*

Abdicarea Regelui facsimil 2

*

PROCLAMAŢIA GUVERNULUI CĂTRE POPOR

*

Abdicare 1

*

Abdicare 2

*

Abdicare 3

*

MESAGIUL PROVIZORIU

*

AL REPUBLICII POPULARE ROMÂNE

*

Abdicare 4 Parhon

*

Abdicare 5

*

Abdicare 6

*

MESAGIUL GUVERNULUI

*

CU PRILEJUL

*

PROCLAMĂRII REPUBLICII

*

Abdicare 7 Groza

*

Abdicare 8

*

Abdicare 9

*

Abdicare 10

*

Abdicare 11

*

Abdicare 12

*

Abdicare 13

*

Abdicare 14

*

Abdicare 15

*

Abdicare 16

*