ZDOB ŞI ZDUB, la Bucovina Rock Castle 2015 | Dragusanul.ro

ZDOB ŞI ZDUB, la Bucovina Rock Castle 2015

ZDOB ŞI ZDUB, la "Bucovina Rock... Castel", cum ziceau ei

ZDOB ŞI ZDUB, la “Bucovina Rock… Castel”, cum ziceau ei

*

Această ediţie, care avea ca trupe invitate incredibila DUBIOZA KOLEKTIV şi inventiva BASSKA, a fost singura care îngăduia pe scena “Bucovina Rock Castle” şi o trupă cu marjă largă de exprimare, precum ZDOB ŞI ZDUB, trupă care merita invitată, pentru ca minunatul public al festivalului să o asculte şi într-un astfel de context.

*

Sosiţi dintr-un turneu epuizant şi care continua, în aceeaşi seară, şi cu un spectacol la Botoşani, muzicienii de peste Prut şi-au făcut datoria, recăpătând puteri noi, împrumutând din energia formidabilă a minunatului public Bucovina Rock Castle, un public impresionant şi prin pasiunea cu care participă şi la un spectacol Jan Akkerman & Band, şi la unul Zdob şi Zdub.

*

Păcat că, imediat după concertul lor, muzicienii de la ZDOB ŞI ZDUB au fost nevoiţi să se îmbarce pentru spectacolul de la Botoşani, ratând, astfel, şansa de a urmări Dubioza Kolektiv, trupă din Bosnia-Herţegovina cu care se înrudeşte şi de la care ar fi putut învăţa multe lucruri cu folos. Au existat, în ospeţia la Suceava, şi momente ale basarabenilor de la Zdob şi Zdub care m-au cam scos din răbdări, dar micile întâmplări la care fac trimitere le-am dat uitării, pentru că nu ţineau de concert, care a fost unul viu şi cu priză la public, incluzând în public şi pe admirabilii feciori de la Dubioza Kolektiv, care au trăit spectacolul Zdob şi Zdub din culise, preluând şi reluând câteva dintre replicile “de atmosferă” ale lui Roman.

*

Fotografiile realizate de poetul şi artistul fotograf Victor T. Rusu, cu Zdob şi Zdub, izbutesc să pună în valoare un spectacol care merita văzut:

*

1 Zdob si Zdub 2

1 Zdob si Zdub 3

1 Zdob si Zdub 4

1 Zdob si Zdub 5

1 Zdob si Zdub 6

1 Zdob si Zdub 7

1 Zdob si Zdub 8

1 Zdob si Zdub 9

1 Zdob si Zdub 10

1 Zdob si Zdub 11

1 Zdob si Zdub 12

1 Zdob si Zdub 13

1 Zdob si Zdub 14

1 Zdob si Zdub 15

1 Zdob si Zdub 16

1 Zdob si Zdub 17

1 Zdob si Zdub 18

1 Zdob si Zdub 19

1 Zdob si Zdub 20

1 Zdob si Zdub 21

*

Publicul lăutarilor ZDOB ŞI ZDUB

*

1 Zdob si Zdub public 1

1 Zdob si Zdub public 2

1 Zdob si Zdub public 3

1 Zdob si Zdub public 3

1 Zdob si Zdub public 4

1 Zdob si Zdub public 5

1 Zdob si Zdub public 6

1 Zdob si Zdub public 7

1 Zdob si Zdub public 8

1 Zdob si Zdub public 9

*