Vrednici de Bucovina, nu de "meritul" lui Flutur | Dragusanul.ro

Vrednici de Bucovina, nu de „meritul” lui Flutur

Vineri, 7 septembrie 2018, la Biblioteca Bucovinei, începând cu ora 14, poetul și cărturarul Roman Istrati își va implica numele și personalitatea în viitorul cultural al Bucovinei (veți vedea cum, dacă veți participa la lansarea cărții de poezie „vestirile”).

 

 

Joi, 25 octombrie 2018, iarăși la Biblioteca Bucovinei, dar începând cu ora 18, romanciera de mare succes Lili Crăciun, născută la Fălticeni, dar cu educația formată în Suceava, va lansa un roman și o carte de poezie, incluzând Suceava pe un itinerar care începe la Madrid (romanul a fost tradus și în spaniolă, și în alte limbi europene, bucurându-se de succes), continuă prin București, Iași, Suceava și alte mari centre de cultură românești și străine. Ce-i drept, Suceava nu-i un centru de cultură, dar asta nu are importanță, atunci când îți vibrează rădăcinile.

Marți, 13 noiembrie 2018, probabil că la ora 16 și tot la Biblioteca Bucovinei, Tiberiu Cosovan va lansa „ineditul memoriei” numit „Prin labirintul umbrelor”, o carte-album de memorie a multiculturalității bucovinene.

Iată, deci, o adevărată tripletă de creatori Vrednici de Bucovina, conform conceptului lui Constantin Loghin, care nu vor primi „meritul” lui Flutur, din simpla și banala pricină că ochii de vultur centenar ai lui Gheorghe Flutur nu îndrăznesc niciodată să descheie firmamentul, neavând forța luminoasă de a se desprinde dintre nojițele opincii.