Trupele BUCOVINA ROCK CASTLE: toy machines | Dragusanul.ro

Trupele BUCOVINA ROCK CASTLE: toy machines

 

Toy alternosfera

 

         Cum sunt foarte mândru de băieţii de la Toy Machines“, am să mă abţin de la comentarii, urmând să vă dovedim, sâmbătă, 24 august 2013, dujpă ora 19, că am de ce fi aşa de mândru.

toy 3         Dar cum sunt obligat cu o prezentare şi pentru ei, apelez la citări ale unor texte, referitoare la începuturile lor muzicale, din site-urile de rock:

 

         “Trupa s-a format în vara anului 2008, când Andi Drăguşanul şi cu Eddy Ciornea au decis să înfiinteze o trupa de rock alternativ. Imediat, au vorbit cu Alexandru “Teiu” Teişanu (toti trei, Andi, Eddy şi Teiu, erau colegi de an, la “Petru Rareş”) pentru a fi basist în noua trupă, şi cu Mario, de la “Ştefan cel Mare”, pentru a fi chitară solo.

         Grupul a început să se mişte bine, trupa începand să lucreze la prima piesă, “Never Again”, încă de la prima repetiţie.

        În primavara anului 2009, Mario pleacă din trupă, orientându-se spre alt stil şi intrând, astfel, în trupa death metal “Era Decay”. În locul lui a venit Andrei (tot Andy) “Buzu” Parascan.

         Momentan, trupa mai are 2 piese finalizate, ce vor, fi în curând, inregistrate” (Metalhead).

 

toy 1         Despre debutul clujean: “Întârziat cu jumătate de oră, gig-ul a fost pornit de liceenii (era, de fapt, studenţi în primul an – n.n.) de la Toy Machines. Am fost impresionat de faptul că toţi sunt foarte tineri şi, deşi nu cred că au încă 10 apariţii scenice, păreau destul de flegmatici şi comozi, cu zeci de perechi de ochi aţintiţi pe ei. Faptul că începe să apară o nouă generaţie de trupe rock, în undergroundul clujean, mă bucură nespus de mult… iar când au început să interpreteze Where Is My Mind după The Pixies (1988) mi-am dat seama că ceva foarte interesant se întâmplă aici.

         Cu un amestec de rock alternative-indie şi voce grunge, piesele originale, semnate Toy Machines, merită ascultate în concert şi ne vom da interesul să promovăm şi să prindem următoarea lor apariţie la Cluj” (Clickzoombytes).

 

 

Puteţi asculta şi/sau viziona

 

piesele şi concertele enumerate mai jos,

 

din repertoriul TOY MACHINES,

 

 făcând click pe unul dintre titlurile: 

 

Flawless – audio

Morning Rush – audio

Cântec pentru martirul George Ungureanu – audio

Toy Machines, concert în „Vox” – video

Andi Drăguşanul, concert acustic în „Bizz Cafe” – video

Luna Amară şi Andi, comemorându-l pe Kurt Cobain – video

Vasile Purice şi Andi Drăguşanul, în spectacolul „George Ungureanu 100 ani” – video