Trupele BUCOVINA ROCK CASTLE: jinjer - Ucraina | Dragusanul.ro

Trupele BUCOVINA ROCK CASTLE: jinjer – Ucraina

 

j 0

 

         Cea mai bună trupă de metalcore/groove, cu influenţe de progresiv din Ucraina, „JINJER”, înfiinţată în 2009, la Gorlovka, oraş industrial, cu peste 240 mii de locuitori, situat la 40 de kilometri de Doneţk, a avut, în martie 2013 ,un turneu şi în principalele oraşe muzicale din România.

 

         Turneul „The Madness Tour 2013” a cuprins şi cele mai importante oraşe din Ucraina şi din  Republica Moldova (se înrudesc stilistic , aşa cum o şi recunosc pe site-ul oficial, cu „Infected Rain” din Moldova, trupă pe care au înlocuit-o în festivalul sucevean, datorită unei motivaţii reale şi obiective).

j Tatiana 2

Tatiana Schmailyuk

 

         Numele „JINJER” a ajuns, curând, în Ucraina, un sinonim al sunetului de chitară distorsionat, primul lor demo-EP, înregistrat în spre sfârşitul anului 2009, cu vocalistul Max Fatullaev, care, ulterior, a emigrat în America, fiind înlocuit cu Tatiana Schmailyuk, o frumuseţe de fată, care, practic, a dat o nouă identitate trupei „JINJER”, bucurându-se de un succes deplin şi necondiţionat.

 

         “JINJER” devenise o trupă mare, care, datorită Internetului, a strâns zeci de mii de fani şi în celelalte ţări ale Europiei, dar şi în America, Australia şi Asia. 

 

        În 2010, a urmat o nouă înregistrare de studio, una independentă, cu două single-uri, care au făcut senzaţie în Ucraina, provocând o avalanşă de concerte, „JINJER” coptându-l şi pe genialul chitarist şi compozitor Roman Ibramkhalilov.

j grau

JINJER, ca într-un tablou de Repin

 

         Roman, muzician cu abordări moderne insolite, a întrecut chiar şi aşteptările lui Dmytro Oksen, exigentul fondator al trupei.

 

j Dmitriy Oksen

Dmytro Oksen

        În iarna anului 2011, a fost adus, la percuţie, Alexander Koziychuk, apoi, la bas, Eugene Kostyuk, alternanţa instrumentiştilor datorându-se prieteniilor anterioare, din vremea evoluţiei în alte trupe din regiunea Doneţk, dar şi veşnicei nevoi de autodepăşire, de performanţă.

 

        Anul 2012, în care „JINJER”, după 26 de spectacole, a fost declarată cea mai bună trupă de metal din Ucraina, a reprezentat o adevărată „cotitură” pentru „JINJER”, trupa lansând, în februarie, un videoclip de debut, cu 200.000 de vizualizări pe „Youtube”, într-un an, iar fanii din America i-a creat o pagină pe Facebook.

 

j 1

 

         Între timp, numărul fan-cluburilor din America şi din Europa, inclusiv din România, a crescut, cele mai multe dintre informaţiile pentru acest scurt text de prezentare provenind de pe astfel de pagini şi de la fiul meu, Andi, care întreţine o prietenie durabilă cu ei.

j Roman Ibramkhalilov

Roman Ibramkhalilov

j Eugene Mantulin

Eugene Mantulin

 

        În noiembrie, „JINJER” a lansat un al doilea videoclip, filmat în timpul unui concert în „Bingo Club” din Kiev, extrem de apreciat de fani şi pe care îl puteţi viziona oricând pe Internet.

 

         De altfel, Internetul înseamnă pentru valoroşii muzicieni de la “JINJER“, un fel de patrie planetară, în care exişti cu adevărat, pentru că te şi poţi rosti pe deplin. Internetul le-a consacrat o glorie planetară, care, cu siguranţă, îi va transforma, în maximum doi-trei ani, în legenda pe care, în fond, o şi reprezintă, devenind, atunci, inaccesibili pentru festivalurile rock din România (poate cu excepţia celor care au fost solidare cu ei, în vremea devenirii).

 

        La Festivalul Internaţional BUCOVINA ROCK CASTLE de la Suceava, trupa „JINJER”, care face parte din mişcarea „New Wave of Hardcore”, va evolua în formula: Tatiana Schmailyuk (voce), Eugen Kostiuk (bas), Dmytro Oksen (chitară), Roman Ibramkhalilov (chitară) 

j Tatiana 1

Tatiana Schmailyuk

j TATIANA

Tatiana Schmailyuk

şi Eugene Mantulin (tobe). Este posibil să aducă, pentru vânzare, şi cel mai recent EP, “Inhale. Do not Breathe”.

 

        Vor cânta, joi, 22 august 2013, timp de o oră, începând cu ora 21, după „WHITE WALLS”, înainte de „SUBSCRIBE”, din Ungaria, şi „DOR DE DUH”.

 

         “JINJER” deschide şi va consolida un drum nou, cel al parteneriatului real dintre România şi Ucraina şi în domeniul culturii moderne, de care este atâta şi atâta nevoie (Ion Drăguşanul).

 

j 2

 

 

 

Puteţi asculta şi/sau viziona

 

piesele şi concertele enumerate mai jos,

 

din repertoriul JINJER,

 

 făcând click pe unul dintre titlurile:

 

No Hoard of Value – video

Exposed as a Liar – video

Hypocrites and Critics – video

Until the End  – video

Scrissors – video

Waltz – audio

The Reflect – video