Toy Machines a cântat în... coasta lui Mathias Corvin | Dragusanul.ro

Toy Machines a cântat în… coasta lui Mathias Corvin

Duminică, 19 august 2015, la Cluj-Napoca

Duminică, 19 august 2015, la Cluj-Napoca

*

Scenă largă, cu multe ecrane, într-un oraş consacrat drept capitală a muzicii rock din România: Cluj-Napoca. Un oraş în care, izgoniţi din letargica Suceavă, sucevenii de la Toy Machines şi-au găsit un loc pe pământ şi sunt pe cale să-şi găsească şi un loc în muzică. În muzica performantă.

*

Concert in Cluj Napoca 3

*

Un concert, într-o zi caniculară, o trăire intensă a “experienţei verii”. După concert, când m-a sunat, Andi era încântat de ce au izbutit el şi colegii lui să facă pe scenă, iar cumnatu-său, Mihai Ignat, mi-a trimis câteva instantanee, ca să văd şi eu ce şi cum a fost.

*

Toy Machines, trăind "experienţa verii"

Toy Machines, trăind “experienţa verii”

*

Să nu mă înţeleagă nimeni greşit, dar toate exprimările clujene de tip “festival rock” sunt, deocamdată şi până acum, doar o joacă de copii pe lângă Bucovina Rock Castle. Şi ce-ar putea deveni Bucovina Rock Castle în doar câţiva ani (suntem abia la a V-a ediţie), dacă nu ne-ar sabota, fără conteniri, ba nătângia unora, ba prostia crasă a primarului lungu. La Cluj-Napoca, în coasta lui Mathias Corvin, înfloreşte un festival rock, în vreme ce în vecinătatea splendidului Bucovina Rock Castle, Ştefan cel Mare se dărâmă, iar citorul Sucevei, Petru Muşat, zace aruncat în gunoaie…

*

Concert in Cluj Napoca 4