TEIU | Dragusanul.ro

TEIU

*

"Teiu" Teişanu TOY MACHINES

“Teiu” Teişanu
TOY MACHINES

La doar 26 de anișori, pe care îi împlinește astăzi, suceveanul Alexandru „Teiu” Teișanu, stabilit cu „Toy Machines”  și cu iubita la Cluj-Napoca, este unul dintre cei mai buni basiști din România, care abordează toate genurile de muzică modernă, începând cu jazz-ul (și cu trupa lui de jazz a cântat la „Electric Castle”) și terminând cu rock-ul, care reprezintă, de fapt, cea mai profundă dragoste a lui, stilul „Toy Machines” însemnând, după cum mi-a mărturisit adesea, arta în care se regăsește pe deplin.

*

„Teiu”, actor înnăscut, ca și sora lui, Maria – studentă la teatru, tot în noua capitală a Moldovei, Cluj-Napoca -, a renunțat la teatru, deși a avut roluri minunat realizate, în adolescență, pentru muzică. Are o voce bună, dar e și emotiv, și interesat de osatura secretă a cântecului, pe care doar un basist rasat o poate decripta. Are o minte dinamică și novatoare, care izbutește să încoloneze armoniile celeste în zboruri dezlănțuite, și-i și place să trăiască dumnezeirea pe care o întrupează muzica de calitate.

*

Oricât aș scrie despre Alexandru ”Teiu” Teișanu, oricâtă slobozire de afecțiune aș folosi, oricum ar fi prea puțin pentru a schița (doar a schița) portretul unui muzician hăruit, care își caută calea și, aflând-o, o marchează cu reperele imaginației lui creatoare. La mulți ani, Teiu, și Dumnezeu să ni te ție numai întru bucurie! Întru bucuriile tale, care încep să fie și ale noastre.