T. ROBEANU: la suceava în cetate | Dragusanul.ro

T. ROBEANU: la suceava în cetate

coperta robeanu (1) M

*

Pentru prima dată, la 110 ani de la moartea lui Robeanu, judeţul Suceava s-a învrednicit, prin Centrul Cultural “Bucovina”, să recupereze opera lirică, dar şi personalitatea complexă a istoricului, doctorului în Drept şi “deputatului ţărănimii” câmpulungene la Viena, George Popovici, care îşi definise fiinţa lirică printr-un retorism, adresat Virginiei Bejan, iubita care s-a stins de tânără: “Te robea, nu?” (T. Robeanu).

*

Cartea a intrat sub tipar, cu coperta de mai sus şi cu un conţinut care valorifică toate argumentele obligativităţii noastre de a cinsti memoria lui T. Robeanu – George Popovici, inclusiv două studii de istorie, prin care George Popovici deschidea o cale de cercetare, urmată, ulterior, de Gheorghe I. Brătianu, Vasile Bogrea, Alexandru Bocăneţu şi alţii.

*

Cartea lui T. Robeanu se va lansa, la Biblioteca Bucovinei “I. G. Sbiera”, de Ziua Scrisului Bucovinean, sărbătorită, pentru prima dată, în 12 noiembrie 2015, începând cu ora 15. O puteţi citi, în variantă electronică, făcând click pe copertă şi o puteţi primi în dar, de Ziua Scrisului Bucovinean, participând la manifestare.