Spitalul Sfântul Brădăţan StetoSCOP din Suceava | Dragusanul.ro

Spitalul Sfântul Brădăţan StetoSCOP din Suceava

SFANTUL BRADATAN LA PRIMARIE

*

De vreo două zile, cutiile poştale ale amărăştenilor suceveni, inclusiv a mea, care-s amărăşteanul cel mai amărăştean, se sufocă de urările pascale ale cetăţeanului “doctor, Tiberius Brădăţan”, care urează fiecărui votant în parte: “Sărbătorile pascale să vă aducă pace în suflete şi fericire alături de cei dragi”. Pe verso, cu aceleaşi cutremurări pravoslavnice ot Drăgoieşti, e reprodusă o icoană bizantină din secolul al XIV, din colecţia Patriarhiei Ecumenice Istambul.

*

Întovărăşit de aceste minunate urări, care vin din partea purtătorului de stetoscop directorial al Spitalului “Sfântul Ioan cel Nou” din Suceava (Sunt condiţii minunate, / în spital, căci creştineşte / sfântul iartă de păcate, / iar dom’ doctor… mântuieşte! – scriam, cândva), am mers, astăzi, în hardughia cochet renovată, dar în care, sub halate, nu există nimic în care să ajungă “pacea” şi “fericirea” urate de Brădăţan. Lume multă, dar medici în concedii – firesc: dacă nu candidează la primărie, îşi trăiesc viaţa. Dispreţ, umilire, durut în cot pascal de pacienţi. Nervi, tensiune şi glicemie în creştere, dar nu-i bai, spitalul e renovat, halatele sunt apretate, iar politica mută ciolanul dintr-o mână în alta, de te apucă ameţeala. Şi iarăşi nu-i bai: iei o aspirină şi-ţi trece!

*

După experienţa, de astăzi, cu spitalul condus de dr. Tiberius Brădăţan, am refuzat o viitoare programare, precizându-le purtătoarelor de halate că prefer să mor “sănătos” acasă, decât să mă mai umilesc printr-un astfel de pseudo-spital. Dar pentru că sunt plin de compasiune faţă de concetăţenii mei, v-aş implora să-l votaţi pe Brădăţan primar, ca să scape spitalul de un aşa director, dar nu o fac, deci nu vă mai implor, pentru că, în mod sigur, următorul director nu va fi un Ianopol, legendar şi legendat pe drept, ci un alt Brădăţan, deci un alt purtător de stetoSCOP politic.