Solidaritate sibiană cu Bucovina Rock Castle | Dragusanul.ro

Solidaritate sibiană cu Bucovina Rock Castle

Radio Deutschland 2

*

Aseară, m-a sunat doamna Mădălina Gabor, de la „International RADIO Deutschland” din Sibiu, ca să mă întrebe dacă sunt de acord să vorbesc, în direct, despre problemele Festivalului „Bucovina Rock Castle”, în emisiunea „În direct cu Alex” și am acceptat, cu toate că nici eu nu prea înțeleg de ce, după un succes precum cel al actualei ediții, se tot aruncă în mine cu pietre și se dorește confiscarea Festivalului „Bucovina Rock Castle”.

*

Timp de 50 de minute, am încercat și eu, și Alex (care va întemeia un festival de rock la Sibiu, începând din 2017), despre îndreptățirile generațiilor tinere la propria lor cultură, singura care, la nivel internațional, ne reprezintă cu cinste, în ciuda faptului că BOR și autoritățile încă mai practică agresiuni și o teroare post-Colectiv. Și nu vorbim doar despre nătângia a două-trei odrasle de protopopi sau de o nulitate, înșurubată politic în trândăveala culturală, care dă cu bale ideologice în stigmatul „Colectiv”, ci de tentativa reinstaurării cenzurii proștilor, mult mai periculoasă decât cenzura bolșevică, pe care o practicau, totuși, niște oameni inteligenți și, adeseori, înțelegători.

*

Cu participarea la dezbateri, am obținut, fără să o cer, un adevărat parteneriat din partea postului „International RADIO Deutschland” și cu festivalul sibian de rock, pe care Alex cu siguranță îl va transforma într-o realitate. Până atunci, reproduc, de pe site-ul postului de radio din Sibiu, o atitudine demnă și corectă (Buzincu nu-i decât un slugoi al protopopilor suceveni), cu întrebări nicidecum retorice, ci cu răspunsuri pe care avem obligația să ni le asumăm:

*

„Bucovina Rock Castle riscă să se “sufoce” sub mormanul de memorii depuse de prelații BOR ai Sucevei. Oare de asta s-a murit, în 1989? Pentru a schimba cenzura comunistă cu cenzura dictaturii BOR? De ce se tem reprezentanții BOR de muzica rock și de fanii acesteia? Ce putem face pentru a respinge aceste tentative de restrângere a libertății de a asculta muzica care îți place?”

*

 Radio Deutschland