Solidaritate cu victimele de la Colectiv! | Dragusanul.ro

Solidaritate cu victimele de la Colectiv!

SOLIDARI m

*

Vine Bucovina Rock Castle. Vine cu o trupă rock, martoră a tragediei din Colectiv, şi se încheie cu o altă trupă rock, înnobilată, în acea cumplită noapte, prin gesturi umanitare. Dar peste sufletele fraţilor noştri cu destinele adăpostite în stele şi peste durerile nepământeşti ale fraţilor noştri care încă mai luptă pentru biruinţa vieţii s-a aşternut nepăsarea şi un sictir monstruos al statalităţii româneşti.

!

Mi-a povestit Mihnea, care a fost şi a văzut, câtă suferinţă apasă pe umerii fetelor şi ai băieţilor care sunt fraţii noştri, ai celor care visează în tulburătoare armonii rock. Îmi povestea Mihnea, în vreme ce o lacrimă s-a fost desprins din el, ca să-mi pârjolească sufletul.

!

Şi am căutat două urne mobile de vot, urne în care s-a înghesuit, de-a lungul deceniilor, atâta naivitate românească, premeditând să le transform în urne ale solidarităţii. Pentru că, în acest an, Bucovina Rock Castle şi-ar pierde sensul, dacă am fi la fel de nepăsători ca statul românesc faţă de nefericirea fraţilor noştri, care, prin solidaritate, ar desluşi mai uşor calea biruinţei. Pentru că solidaritatea e aidoma unui cântec rock.

!

Un leu, doi, trei, zece, o sută, pentru noi nu înseamnă prea mult, dar pentru fraţii noştri s-ar putea să însemne totul. Ar fi cumplit să constat că şi noi, ceilalţi, suntem aidoma statului românesc. Cumplit şi nesfârşit ar fi coşmarul unor alte brute, care tropotesc peste suferinţe…