Se caută găluştele primarului Lungu | Dragusanul.ro

Se caută găluştele primarului Lungu

 

 

Lungu maini

primarul sucevei ion lungu – că domn nu-i pot zice, nici să mă picuri

 

De aproape două mandate, primarul sucevei ion lungu – că domn nu-i pot zice, nici să mă picuri – sapă târgul în lung şi-n lat, cu hărnicie de arheolog disperat, pornit în căutarea comorilor lui Decebal. În ajută, desigur, total dezinteresat de banul public, şi frate-său, firmierul (nu ţăranul, că ţăran e primarul, ci firmierul, adică omul cu firma), care sapă şi pune pavele, desface pavele, sapă, mută pavele, apoi iar sapă şi tot aşa.

 

 

Surse sigure (nu din DNA, că ăştia-s mână în mână, precum în “Hora Unirii”, sub sceptrul lui Băsescu) îmi dau de ştire că Lungu nu caută comorile lui Decebal (pentru că cunoştinţele lui de istorie ajung doar până la bunicu-său, şi el primar, dar de Salcea şi doar PNL, că nu se inventase încă PDLeul, monedă grea europeană). Pe de altă parte, nici că ar vrea să răstoarne târgul cu dosul în sus şi reciproca nu pare deloc logic.

 

 

Analizându-i, totuşi, bogata activitate săpătoare, cu toată atenţia, m-am prins ce caută lungu, răscolind târgul în lungu şi în latu: oala cu găluşte, din prima camanie electorală (când era falit-falit, nu ditamai bogătoiul de astăzi!), pe care a uitat unde a pus-o, deşi i-a purtat atâta noroc!