Sărbătoritele Bucovina Rock Castle | Dragusanul.ro

Sărbătoritele Bucovina Rock Castle

*Bianca Iftimie

Acum studente, ca şi cealaltă Bianca (Băiţan, Bianca cea Blondă), celelalte două Bianca, cea Brunetă şi cea Şatenă, voluntari cu tradiţie ai Festivalului “Bucovina Rock Castle”, par să fi fost predestinate unei astfel de frăţietăţi. Bianca Iftimie “cea Brunetă” s-a născut, din câte îmi aduc aminte, în 25 august, deci ar urma să fie sărbătorită în prima zi a actualei ediţii (ştiu că ni s-a întâmplat să o felicităm şi să-i facem urări, tot cu ocazia festivalului, atunci când a împlinit 18 anişori). Dacă m-am înşelat asupra datei ei de naştere, nu-i bai, pentru că miercuri şi joi ne întâlnim cu voluntarii, prilej de a ne bucura pentru ea, iar în prima zi de “Bucovina Rock Castle” o vom omagia şi public. Pentru că merită, aşa cum merită nu doar prietenia, ci şi recunoştinţa noastră toţi tinerii din familia voluntariatului pentru rock şi nu numai. Familie, asta este ceea ce a durat “Bucovina Rock Castle” prin preajma scenei de august din şanţul de apărare, prin muzică vie, a Cetăţii Sucevei.

*

La mulţi ani, Bianca, şi Dumnezeu să ni te ţie numai întru bucurie!

Bianca Bodnar*

Bianca Bodnar “cea şatenă” s-a născut în 27 august, deci o vom putea sărbători, în ultima zi “Bucovina Rock Castle”, care este şi ziua Centenarului Eroului Bucovinei, scriitorul Ion Grămadă, care a căzut, la Cireşoaia, în 27 august 1917. În aceeaşi zi s-a născut şi publicistul Sorin Avram, dar Sorin, deşi este, cu media pe care o conduce, un partizan al festivalului, nu face parte din familia voluntariatului.

*

Bianca Bodnar, studenta suceveană care nu ratează nici un festival de rock din ţară (am văzut-o chiar şi la “Electric Castle”, şi nu pentru prima dată, în emisiunile de ştiri ale televiziunilor naţionale), a făcut parte din echipa organizatorică a recentului “Bucovina Acoustic Park”, iar la “Bucovina Rock Castle” este exact mâna forte, de care festivalul avea nevoie. S-a născut organizator, pentru că are în ea generozitatea avântată, care să mobilizeze, generozitate de lider prin vocaţie.

*

La mulţi ani, Bianca, şi Dumnezeu să ni te ţie numai întru bucurie!

*

Biancele

*

M-am grăbit să le salut pe Biancele Bucovina Rock Castle şi să le fac urări, pentru că urmează zile aglomerate şi nu puteam admite să pierd această şansă.