Rock Castle debutează cu... jocuri de îngeri | Dragusanul.ro

Rock Castle debutează cu… jocuri de îngeri

Ca și în alți ani, Rock Castle (am retrocedat Bucovina domnului Gheorghe Flutur – singurul îndreptățit să o posede, ba chiar să o violeze) debutează cu jocuri de îngeri; în fond, tot ceea ce se întâmplă, seară de seară, în șanțul Cetății, nu înseamnă altceva decât jocuri de îngeri. Departe de satanismul politic și religios, departe de ură și de intoleranță, se aude „muzica stelelor”, despre care vorbea Pithagoras, și-atunci îngerii ies la joc.

„Jocuri de îngeri” este titlul unei cărți de poezie, semnată de diasporeana Liliana Widocks. „Jocuri de îngeri” înseamnă, deci, o realitate, dar și un orizont de dincolo de intoleranța prostiei. Dovadă: Liliana Widocks nu va primi „Meritul Bucovinei” (deși s-a născut în Ițcani și contribuie masiv la promovarea Bucovinei în lume), iar lansarea cărții ei nu va fi onorată de prezența vreunui oficial, fie el cât de mărunt. Firesc: doar nu vreți ca după epidemia de pestă porcină să ne procopsim, elitist, cu o toxiinfecție intelectuală a aleșilor dumneavoastră.

Lume va fi la această primă înfățișare a unor jocuri cu îngeri. Lume, adică oameni care nu pot trăi fără iluminări și, tocmai de aceea, le cresc aripi. Vizibile, orbitor de vizibile pentru nătărăii intoleranței.