Reţetele lui Kogălniceau: Nr. 135. Babe
Să iei una ocă făină (o oca – un kg şi un sfert, respectiv un litru şi un sfert – n. n.), 50 dramuri unt proaspăt, freacă bine, pune patru ouă gălbenuşurile şi trei întregi, şi, frecându-se bine cu unt, să faci plămădeală; pune un polonic de drojdii, şi-l laşi de dospeşte, pe urmă le baţi cu lingura, amesteci făină cu untul, cu ouăle la un loc, le laşi dospind până se umple (există o tavă rotundă specială, cu gurgui la mijloc, în locul gol al gurguiului punându-se, după ce se răstoarnă tava, de Paşte, un ou roşu; “Babe” se mai fac în munţii judeţului Suceava) şi le dai în cuptor; cuptorul să fie ca de cozonaci, şi, rumenindu-se deasupra, le mai pui câte o hârtie, ca să nu se ardă.