Reţetele lui Kogălniceanu: Nr. 140. Posmagi de făină
Trei ocă făină picluită măsurată cu oca, un polonic drojdii de bere şi una litră lapte pus cald, amestecându-le la un loc, să faci plămădeală şi lăsându-le până ce vor dospi; după aceea să se frământe, punând înăuntru 13 ouă, cu albuşuri, cu tot, bătute, şi lapte pe cât cuprinde făina, una litră unt proaspăt topit, şi 80 dramuri zahăr pisat; şi apoi frămânţi aluatul până când începe a ridica beşici, laşi iarăşi să dospească frumos; pe urmă, frământându-le, îl pui în bucăţi şi-l aşezi prin formă, şi iarăşi îl laşi puţin de dospeşte; şi, ungându-l deasupra cu ou, îl dai în cuptorul gata ca la cozonac; şi după ce se coace, îi laşi de se răcesc, îi tai în felii şi-i pui să se usuce în cuptor.