Reţetele lui Kogălniceanu: Nr. 126: Învârtită de ciocolată | Dragusanul.ro

Reţetele lui Kogălniceanu: Nr. 126: Învârtită de ciocolată

 

 

La jumătate ocă de făină pui un gălbenuş de ou şi unul întreg, şi apă caldă cât socoteşti că trebuie, şi apoi, după ce se odihneşte, întinzi aluatul mai subţire cât se poate, lăsându-l puţin să se răcească, să-l stropeşti cu o lingură de unt cu ciocolată, două bucăţele rase, 40 dramuri (un dram – 3,18-3,23 grame) migdale pisate, şi 15 dramuri zahăr, şi, amestecându-le la un loc, presuri aluatul, şi apoi stropeşti aluatul cu cinci linguri de slifcă, şi, punând slifca de un calmac în calupuri, înveleşti învârtita şi o pui înăuntru; pui jeratic dedesupt şi deasupra şi o laşi să scadă dedesupt.