Reţetele lui Kogălniceanu: Nr. 115. Budincă de carne. | Dragusanul.ro

Reţetele lui Kogălniceanu: Nr. 115. Budincă de carne.

 

 

 

Iei 177 dramuri carne (circa 560 grame) de viţel sau de miel, puţină măduvă, o ceapă, coajă de lămâie, pătrunjel, puţin miez de pâine muiat în lapte, şi le hăcuieşti tare mărunt aceste toate, apoi iei 20 dramuri unt şi-l freci puhav, şi-l amesteci cu tocătura la un loc, pune patru ouă întregi şi două linguri de posmag şi le mesteci bine; apoi ungi tingirea cu unt şi presuri cu posmag şi torni înăuntru, şi pune jeratic dedesubt şi deasupra, până s-a rumeni; pe urmă, tai felii frumoase şi le pune împrejur verdeţurile lor.

 

 

Mihail Kogălniceanu, 200 de reţete cercate de bucate, prăjituri şi alte trebi gospodăreşti, Iaşi, 1842, „tipărite cu cheltuiala şi îngrijirea unei societăţi de iubitori de înaintarea şi strălucirea neamului românesc”