Public internaţional la BUCOVINA ROCK CASTLE | Dragusanul.ro

Public internaţional la BUCOVINA ROCK CASTLE

Constantin-Emil URSU, Managerul Muzeului Bucovinei - foto suceavalive.ro

Constantin-Emil URSU, Managerul Muzeului Bucovinei – foto suceavalive.ro

*

Festivalul Internaţional BUCOVINA ROCK CASTLE devine, începând cu această ediţie a patra, internaţional şi prin public, participarea a sute de iubitori ai muzicii rock din Ungaria, din Ucraina şi din Republica Moldova fiind deja semnalată, prin rezervări de locuri de cazare la anumite pensiuni din Suceava şi din vecinătatea Sucevei. “Nada” o constituie trupa-legendă NAZARETH, iar sugestia lui Constantin-Emil URSU, Managerul Muzeului Bucovinei, de a o invita s-a dovedit de două ori benefică şi inspirată, impresarul german al trupei fiind obligat să organizeze un adevărat turneu, care include şi Bucureştii, pentru a putea aduce NAZARETH la Suceava. E adevărat că nici nu aveam de ales, dacă doream să continuăm parcursul ascendent al evoluţiei festivalului sucevean, iar implicarea solidară a Preşedintelui Consiliului Judeţean Suceava, domnul Ioan Cătălin NECHIFOR, ne-a conferit siguranţa necesară elaborării unei strategii curajoase.

*

Succesul deja sigur al festivalului, care a fost conceput cu o adresabilitate bine conştientizată (tinerii şi intelectualii) ne obligă să identificăm şi alte zone de adresabilitate (oamenii de afaceri, de pildă), prin conceperea unui program cultural, pentru anul care va urma, cu adevărat eficient şi cu destinaţie riguros conturată.

*

Ioan Cătălin Nechifor, Preşedintele C. J. Suceava - foto: ziare.com

Ioan Cătălin NECHIFOR, Preşedintele C. J. Suceava – foto: ziare.com

Pentru ediţia următoare, de pildă, am concluzionat noi (Emil şi eu), după un sondaj destul de cuprinzător, că la ediţia BUCOVINA ROCK CASTLE de anul viitor ar trebui să aducem trupa-legendă şi deschizătoare de drumuri URIAH HEEP, care să întregească şi să desăvârşească viziunea artistică, de care se fac responsabili, ediţie de ediţie, Andi Drăguşanul (TOY MACHINES) şi Mihnea Blidariu (LUNA AMARĂ), noi, cei cinci (i-am inclus pe domnii Nechifor şi Ursu, dar şi pe sub… nesemnatul), formând, în domaniul în cauză, o echipă unită prin dialog şi prin principii.

*

Nu dau drept sigură, deocamdată, prezenţa muzicienilor de la URIAH HEEP la viitoarea ediţie, deşi negocierile au debutat cu succes, pentru că va trebui să ţinem, pe parcursul acestei ediţii, sfatul nostru de taină, care să se soldeze cu o decizie finală, care să ţină cont de strategia şi de concepţia cu care ne-am angajat în acest riscant demers cultural.

*

În plus, va trebui să facem o evaluare cât mai precisă a numărului de spectatori din Ungaria, din Ucraina, din Republica Moldova şi din celelalte judeţe ale României, care se vor afla, în aceste trei zile de festival, în şanţul Cetăţii, evaluare funcţie de care să consolidăm sau să reconsiderăm statutul “invitatului special”. Ţin să fac precizările acestea doar din simplul motiv că vă respect prezenţa la BUCOVINA ROCK CASTLE şi îmi doresc, pentru viitor, o onestă frăţietate, prin îndreptăţiri egale în săvârşirea şi desăvârşirea actului cultural.