Primul posesor al albumului TOY MACHINES: Emil Ursu | Dragusanul.ro

Primul posesor al albumului TOY MACHINES: Emil Ursu

Andi şi omul care îi este "super-drag": Emil Ursu

Andi şi omul care îi este “super-drag”: Emil Ursu

*

Abia externat, după o operaţie grea, săvârşită impecabil de minunatul chirurg basarabeano-sucevean Anatol Buzdugan, Managerul Muzeului Bucovinei, Constantin-Emil Ursu, s-a trezit, astăzi, spre seară, cu drăguşanii pe cap, care şi ei abia sosiseră de la Cluj-Napoca. Vorbisem cu Emil la telefon, iar fata lui, Anisia, mă ţinuse la curent cu evoluţia evenimentelor, cea de-a treia sursă, jurnalistul Tiberiu Cosovan, confirmându-mi, mereu, veştile din ce în ce mai bune.

*

Lipsisem din Suceava mai bine de o săptămână, iar acum reveneam cu biata mea maşinuţă ticsită cu trei cincimi din trupa TOY MACHINES, care, mâine-seară, are concert şi la Suceava, lansându-şi primul album audio şi la Suceava, după un spectacol-lansare de excepţie, la Cluj-Napoca.

*

Andi Drăguşanul, Florin "Flopi" Hanu şi Edy Ciornea

Andi Drăguşanul, Florin “Flopi” Hanu şi Edy Ciornea

*

Suceveanul Florin Hanu, şi el îmbrâncit de preţioasa noastră Bucovina în Cluj-Napoca, înseamnă, odată cu albumul, noua, dar valoroasa achiziţie a trupei TOY MACHINES, şi ca vocal, şi ca chitarist (armonie) – başca, prin mamă, este, ca şi Andrei “Buzu” Parascan, a cărui mamă mi-i şi rudă, plopanar de-al meu.

*

Emil Ursu, care, vorba lui Andi, ne este “super-drag”, are un tonus fantastic: e mereu pus pe glume, ba şi inspirat în vorbele de duh cu care ne întâmpină. A slăbit opt kilograme, speră să se mai despovăreze de şase, poate sta în picioare şi jumătate de oră, iar când păşeşte n-ai zice că a trecut printr-o operaţie dificilă, la coloană. Anisia urmează să plece în Germania, într-un schimb de experienţă foarte interesant, iar doamna Laura, mama ei, o va duce până acolo, aşa că Emil rămâne liber ca pasărea cerului, să… danseze pe muzica TOY MACHINES până scapă şi de kilogramele în discuţie – de asta (oare?) i-am şi dus noi albumul!

*

Bine a mai prins sufletelor noastre reîntâlnirea cu Emil!

*

Pentru cei interesaţi de seara-noaptea de vineri, 19 iulie 2015, a drăguşanilor (statut de care beneficiază şi Teiu, şi Buzu, şi Edy, şi Florin – că doar i-am adoptat!), reiau afişul, în formula lui finală:

*

Afis TOY MACHINES