Poetul Vasile Zetu, în aura acestei zile | Dragusanul.ro

Poetul Vasile Zetu, în aura acestei zile

Vasile Zetu

*

Poet înnăscut, desprins cu o ninsoare de ianuarie din palatul de cleștar, de deasupra norilor, al Crăiesei Zăpezii Eftepir, Vasile Zetu își trăiește cuvintele prin munții Dornei, în Crucea, risipind sufletul jertfelnic al vibrației verbelor întru devenirea generațiilor de care deja se reazemă viitorul.

*

Om delicat precum tăcerea pădurilor adânci, poetul de la Crucea își ascultă sângele, predestinat lirismul onest și proaspăt, care stă la temelia timpului astral al zămislirii și ivirii cărților. Cărți de poezie, pagini în curgere armonioasă precum undele Bistriței Aurii, pe care le aduce, în ceasul poeziei, și la Suceava, pentru a le dărui prietenilor.

*

Vasile Zetu, aidoma tuturor creatorilor cu har, nu va fi niciodată prizonier al timpului, dar ziua de astăzi, 17 ianuarie, poartă pecetea lui, alăturată peceții altui poet care îmi trăiește în suflet, luminosul martir Vasile Pînzariu, cu care Vasile Zetu împarte aura sincerității risipei de suflet. La mulți ani și Dumnezeu să te ție numai întru bucurie, prietene!