Păzea, Ion Lungu râmă printre blocuri! | Dragusanul.ro

Păzea, Ion Lungu râmă printre blocuri!

1a

Sound 6

*

Astăzi, de cum s-a luminat de ziuă, utilajele rîmătoare ale primarului Ion Lungu au luat cu asalt părculeţul dintre blocurile A9 şi A10, de pe strada Mărăşeşti. Până de curând, în părculeţul acesta exista, din vremea lui Ceauşescu, şi un loc de joacă, dar mai anţărţ, ciracii lui Lungu l-au smul şi l-au dus acolo unde lungu îşi înţarcă sfinţenia cu găluşte. Pagubă-n ciuperci. Mai bine faceţi click pe simbolul de sub fotografia de mai sus şi ascultaţi un cântec frumos, care a răsunat, în vara apusă, şi prin Suceava.

*

1b

Sound 1

*

Ce vrea Ion Lungu cu părculeţul nostru nimeni nu ştie, dar descurajarea tuturora vine din renumele ţărănoiului din Prelipca, ajuns, peste noapte, deştept comunitar, care râmă şi râmă temeliile târgului ăsta de te apucă mila. Dar mai daţi-l în… prelipka lui şi faceţi click şi pe simbolul de sub poza de mai sus. Pentru un alt cântec al verii sucevene de adineauri.

*

1c

Sound 4

*

Cel mai probabil, Ion Lungu, acest vrăjmaş înveterat al naturii, va turna un sarcofag de beton între cele două blocuri, dar la fel de probabilă este şi neşansa noastră ca Lungu să fi “retrocedat” cuiva părculeţul urban, şi de aia îl curăţă, ca să-i facă noului proprietar un hatâr pe banii publici. Să sperăm că, precum în cântecul pe care îl găzduieşte fotografia de mai sus, la vară vântul îl va spulbera pe Ion Lungu definitiv din memoria obştească. Deci, faceţi click pe simbolul de sub poză şi daţi în bobii splendidelor armonii franţuzeşti!

*

1d

Cover audio Andi

*

Există, desigur, şi posibilitatea ca Ion Lungu să facă un lucru bun din acel părculeţ, dar problema este că el nu întreabă niciodată şi pe locuitorii dintr-o zonă sau alta a Sucevei dacă îşi doresc sau nu preafericirea cu forţa. Lungu îşi crede minţişoarele providenţiale şi tropoteşte cu bocanci înglodaţi, când vrea, cum şi unde vrea, peste sufletele sucevenilor. Iar sucevenii, cu un înduioşător masochism, îl votează şi răsvotează, cu evlavia găluştelor în patima lor pentru moaşte ale vitregei noastre istorii. Să le fie de bine, dar am mai ascuns un cântec frumos şi în sibolul de sub fotografia de mai sus. În fond, eu nu mai trăiesc în Suceava de azi, împărţindu-mi viaţa între nostalgia trecutului bucovinean şi speranţa în viitorului unui tânăr care a învăţat să păşească în părculeţul acesta, în care Lungu intră brutal cu râtul utilajelor moderne. Sfârşit.