Păi, ăsta-i Zgonea, ce să facem? | Dragusanul.ro

Păi, ăsta-i Zgonea, ce să facem?

Zgonea         Sânge aparent isteţ de oltean veşnic pus pe baliverne, Valeriu Zgonea, cu mentalitatea lui de vechil albanez de odinioară sau de birocrat insolent de astăzi, declară că iarăşi va plăti Camera Deputaţilor cazarea trupeţilor cu apucătoarea ritmic şi la comandă  ridicată, pentru că “Asta-i legea! Unde-i lege nu-i tocmeală!”.

 

         Câtă înţelepciune originală, pe care, imediat, în sporovăiala de presă, Valeriu Ştefan (mamăăă!) Zgonea a ţinut să adauge şi mai subliniant filoficos: “Păi, ce să facem? Asta-i legea! Unde-i lege nu-i tocmeală”.

 

         În cele din urmă, ostenit şi cu brâncă la cerebel, Zgonea a aburcat pe gură mentalitatea de vechil înnăscut, care confundă bugetul ţării cu moştenirea de la bunică-sa: “Trebuie să dau fiecărui deputat câte o maşină” (i-auzi: el dă, nu bugetul ţării!), şi-s, neică, vreo 98 de parlamentari, bieţii de ei, care nu au maşină.

 

         Păi, Zgoneo, că Ştefan nu-ţi pot zice (ar fi ca şi cum aş arunca piatra direct în memoria lui Ştefan cel Mare şi Sfânt), dacă legea-i proastă, de ce n-o schimbaţi, muceo, că doar aveţi ditamai majoritatea roş-galbenă şi fragmentar gâlcevitor albastră? Majoritate, inclusiv pentru înţărcarea aleşilor de toate răsfăţurile, inclusiv automobilistice.

 

         Şi când te gândeşti că rudimentarul ăsta, cu proverbială limitată glagorie şi doar atât, este… “al treilea bărbat în stat”! Halal să ne fie!