Nu deranjaţi, sunt fericit! | Dragusanul.ro

Nu deranjaţi, sunt fericit!

TOY MACHINES by Cezar CAZAN

*

Nu tropotiţi, când veţi dezveli zorii sau când veţi risipi peste cer misterul nopţilor. Nu sunaţi, nu intraţi pe acest site, nu-mi trimiteţi veşti. M-am învăluit în tăcere. Sunt singur, acasă, şi sunt fericit. Iar tăcerea ia forma sufletului meu.

*

Peste două ceasuri, Toy Machines urcă pe scenă, la “Fabrica”, în Bucureşti. Acum cântă prima trupă de deschidere, apoi va cânta cea de-a doua trupă de deschidere. Vor urma Toy Machines şi E.M.I.L. Biletele sunt scumpe, mai scumpe decât trei nopţi de Bucovina Rock Castle, în vara anului trecut: 40 lei. Când m-a sunat, Andi era uimit de un astfel de preţ. E uriaş, deşi ar trebui să fie normal. În fond, e vorba de rock, de o stare de spirit, de o revoltă mocnită, care ne macină sufletele, înainte de a exploda în mijlocul acestei civilizaţii înţepenite, osificate.

*

Când Toy Machines va termina de cântat şi iar o să mă sune Andi, va trebui să ne grăbim, pentru că începe o zi mare pentru neamul nostru, ziua de duminică, 13 martie 2016, în care al şaptelea drăguşan, Carina Ioana, împlineşte… doi anişori!

*

Carina Ioana, admirând portretul făcut de PIM

Carina Ioana, admirând portretul făcut de PIM

Carina Ioana, amuzată de poznele bunicului ei

Carina Ioana, amuzată de poznele bunicului ei

*

Am, la Cluj-Napoca, pe post de împuternicit plenipotenţiar, pe nevastă-mea, Viorica, plecată, de vreo lună, pentru a pregăti această măreaţă sărbătoare a neamului nostru. Când împlineşti doi anişori, însuşi Dumnezeu îţi zâmbeşte şi te mângâie pe creştet, iar tu îl auzi şi îl vezi, pentru că încă mai păstrezi amintirile de dincolo de naştere. Abia când te copleşesc anii, aşa cum mi se întâmplă mie, te uiţi în jur şi pricepi că ai rătăcit potecile şi te-ai pierdut înspre zările dinspre care nu-ţi mai poţi aminti nimic despre Tatăl Ceresc.

*

La mulţi ani, mica mea Prinţesă! Fericire, fericire din plin şi pentru totdeauna, Carina Ioana!

*

Andi Drăguşanul, în viziunea pictorului Dimitrie Savu

Andi Drăguşanul, în viziunea pictorului Dimitrie Savu

*

Luni, 14 martie 2016, Andi va împlini 26 de ani. Mult mi-a mai sfinţit mie sufletul băiatul acesta, ba vindecându-l, ba împrospătându-l. Adevărul este că am fost ursit întru noroc: sufletul meu trăieşte în două trupuri. Unul, deja ostenit, aşezat în faţa computerului pentru a-şi mărturisi fericirea; celălalt, tânăr şi viguros, care va urca pe scenă, la Bucureşti, peste un ceas şi ceva.

*

La mulţi ani, băiatule! Fericire, Andi, fericire din plin şi pentru totdeauna!