Noutăţi BUCOVINA ROCK CASTLE - 2015 | Dragusanul.ro

Noutăţi BUCOVINA ROCK CASTLE – 2015

Cetatea Sucevei, aşteptându-şi oaspeţii

Cetatea Sucevei, aşteptându-şi oaspeţii

*

Festivalul Internaţional BUCOVINA ROCK CASTLEediţia a V-a – 2015, închinat memoriei Voievodului Petru Muşat, ctitorul Cetăţii şi al târgului Sucevei, înfiinţat, cu sprijinul trupelor TOY MACHINES şi RELATIVE, în colaborare cu LUNA AMARĂ, de CENTRUL CULTURAL “BUCOVINA” şi MUZEUL BUCOVINEI, instituţii de cultură ale CONSILIULUI JUDEŢEAN SUCEAVA, rămâne, în acest an, cu bugetul diminuat cu o cincime. În aceste condiţii, deficitul trebuie acoperit din contribuţie publică, respectiv din vânzarea de bilete (brăţări înseriate şi fiscalizate, de culori diferite pentru fiecare seară de spectacol şi care reprezintă, în fond, bilete de vizitare a Cetăţii), costul biletelor fiind: 3 lei/seară – pentru elevi şi studenţi şi, respectiv, 12 lei/seară pentru adulţi. Preţul biletelor rămâne, încă, incredibil de mic, în condiţiile în care un spectacol de club costă minimum 15 lei.

*

Scena festivalului va constitui o mare surpriză, având şi segmente mobile, care culisează pe vertical, ecran cu leduri, o puzderie de efecte speciale şi un continuu joc de lasere, care se va vedea pe cerul nopţii până departe.

*

Toaletele, asigurate de Primăria Sucevei, sunt, practic, suplimentate de toaletele civilizate de la casa de bilete a Cetăţii Suceava. În locul de campare, va fi amplasată şi o cisternă cu apă.

*

Cu Emil Ursu, căutând soluţii la vechile probleme de confort ale festivalului

Cu Emil Ursu, căutând soluţii la vechile probleme de confort ale festivalului

*

Cetatea Sucevei, refăcută până la a reprezenta un capitol tulburător de istorie românească, poate fi vizitată în baza brăţării de acces la festival, care reprezintă, în fond, un bilet de vizitare, iar ocazia nu ar trebui ratată de nimeni.

*

Programul Festivalului Internaţional BUCOVINA ROCK CASTLE, ediţia a V-a – 2015, cu desfăşurare în serile de 20, 21 şi 22 august, între orele 19-24, cuprinde, fără o ordine prestabilită (evoluţia trupelor în festival se va şti abia în ziua respectivă), următoarele trupe:

*

Joi, 20 august 2015:

VADER (Polonia)

GOD

TOY MMACHINES

BREATHLAST

ERA DECAY

*

 Vineri, 21 august 2015:

ZDOB ŞI ZDUB (Moldova)

DUBIOZA KOLEKTIV (Bosnia)

LUNA AMARĂ

TRAVKA

BASSKA

*

Sâmbătă, 22 august 2015:

ALTERNOSFERA (Moldova)

JAN AKKERMAN & BAND (Olanda)

GRIMUS

RELATIVE

PINHOLES

*

Ca în fiecare an, în festival îşi face debutul şi o trupă suceveană de certă perspectivă, vara anului 2015 marcând debutul trupei ERA DECAY.

*

BUCOVINA ROCK CASTLE 2015

BUCOVINA ROCK CASTLE 2015