Niculai Barbă i-o trage culturii în barbă | Dragusanul.ro

Niculai Barbă i-o trage culturii în barbă

*

După ce ne-a făcut de râs, scoțând Concertul „Ciprian Porumbescu” pe SEAP și, practic, anihilând un drept sacru la memorie, eminența cenușie a lui Gheorghe Flutur, „cascadorul” Niculai Barbă, implementat ca jandarm județean în consiliul de administrație al Centrului Cultural „Bucovina”, ne-o trage iar cu birocrația în barbă, cu doar exact trei săptămâni înainte de debutul festivalului „Bucovina Acoustic Park” de la Vatra Dornei, probând încă o dată că instituția Centrului Cultural „Bucovina”, deși are personalitate juridică proprie în punerea în practică a proiectelor aprobate de deliberativul județean (hotărârile plenului Consiliului Județean au putere de lege), este la cheremul nepriceperii lui Flutur, care scoate, mereu și mereu, castanele din foc prin ageamiul Barbă.

*

Ieri, Barbă și compania au tăbărât, printre altele, pe „Bucovina Acoustic Park” cu o nonșalanță de milițian portocaliu, care se stropșește la toată lumea. Când șefii mei direcți au cerut să fiu chemat în fața inutilului consiliu de administrație al voinței lui Flutur, ca să lămuresc detaliile care le încețoșează mințișoarele politruce, Barbă a refuzat ciocoiește, dar a trasat „sarcini” care probează că acest veșnic încurcă-lume doar la lins pingelele lui Flutur se pricepe. Șefii mei, care știu cum stă treaba cu „independența” culturii, mi-au transmis, dimineață (întotdeauna, când este de lucru, vin la serviciu din zorii zilei, iar ei, de frica lui Barbă, la fel), noile „sarcini” de partid, care se bat cap în coadă cu regulile unui festival – iar cel dornean nu e primul pe care îl fac.

*

Peste puțină vreme, trebuie să plec la Vatra Dornei, pentru perfectarea actelor finale (întârzierea tot lui Barbă se datorește) între două instituții cu personalitate juridică, dispuse și la susținerea unei oaze de cultură, nu doar la însăilările chiciuriste haida-dâra-dâr-dâr-da, cu care ne tot sufocă Flutur și Barbă, așa că nu am timp să fac și alte maldăre de hârtii inutile, în condițiile în care toată documentația excesiv de birocratică, prin care capătă drept la viață un act de cultură, a fost întocmită la timp și cu stricta respectare a dispozițiilor legii și a îndreptățirii culturii.

*

Dragi cetățeni ai promovării chiciurelii, Gheorghe Flutur și Niculai Barbă: știu că puteți desființa orice, așa că desființați! Dar nu mă mai stresați cu imbecile „țineri sub control”, că nu v-ați găsit omul. Desființați, dar vedeți-vă de lungul nasurilor, care numai cultură nu au mirosit de-a lungul vieții trupurilor care le poartă.

*

POST SCRIPTUM: Știați că, în fiecare săptămână, Centru Cultural „Bucovina”, instituție de cultură cu personalitate juridică proprie, este obligat să trimită rapoarte detaliate cetățeanului Niculai Barbă, care nu ocupă un post în Consiliul Județean Suceava, ci este șeful kgb-ului lui Flutur, despre ce urmează să se întâmple în viitorul apropiat, ca să aibă ce ține la cherem?