Nazareth sau Bucovina Rock Castle? | Dragusanul.ro

Nazareth sau Bucovina Rock Castle?

Trupa NAZARETH, cea care va cânta, la Suceava, în 23 august 2014, începând cu ora 23,30

Trupa NAZARETH, cea care va cânta, la Suceava, în 23 august 2014, începând cu ora 23,30

*

Festivalul Internaţional BUCOVINA ROCK CASTLE se află abia la a patra ediţie. Are, deci, la temelie, doar trei ediţii anterioare, dar este, începând cu a doua ediţie, un festival important în Europa Estică, dovadă că, datorită domnilor Constantin-Emil Ursu şi Cătălin Nechifor, o trupă-legendă, precum NAZARET, va cânta la Suceava, dar fără să depăşim bugetul din anul 2013 sau din 2012 (în prima ediţie, experimentală, am avut un buget nesemnificativ, de festival folk, exact jumătate din bugetul fiecărui an, din cei care au urmat).

*

Festivalul acesta, manifestare culturală de anvergură a Consiliului Judeţean Suceava, sprijinită total şi necondiţionat de preşedinţii Gheorghe Flutur şi, respectiv, Ioan Cătălin Nechifor, înseamnă, pentru mine, pentru Emil Ursu şi pentru fiul meu, Andi, în fiecare an, o crâncenă şi epuizantă bătălie, pe care, de fiecare dată, o câştigăm. Apoi ne întoarcem în sărăcia noastră de toate zilele, decişi să renunţăm definitiv la ediţia care va urma. Şi nu renunţăm.

*

Nu renunţăm, pentru că ne bucură dumnezeieşte bucuria celor care se adună, în fiecare august, în şanţul de apărare al Cetăţii Sucevei, o bucurie care s-a transformat în stigmat peste sufletele noastre. E drept că ne şi doare, ne şi revoltă suficienţii pseudoelitişti, care vin doar într-o singură noapte, ca să asculte doar o singură trupă. Semidocţii ăia au impresia că sunt elevaţi şi că, plătind doar 7 lei, şi-au făcut datoria şi faţă de cultură, şi faţă de Festivalul Internaţional BUCOVINA ROCK CASTLE şi faţă de splendida evoluţie a rock-ului românesc de astăzi.

*

Aud că, din ţară, din judeţ şi din urbe, buluc de prostime elitistă se va năpusti, doar sâmbătă, 23 august 2014, peste concertul NAZARETH. Atât, numai la NAZARETH, căci urechiuşele lor, soioase de parvenitism culturos, fac toxi-infecţie intelectuală la muzica de super-calitate, dar fără etichetă-legendă. Aş putea condiţiona intrarea în şanţ, în ultima seară de festival, de prezentarea biletelor de intrare şi pentru serile anterioare, motivând că vreau să evit buluceala periculoasă. Numai că eu nu am obiceiul să mint, aşa că le spun direct, ălora, că tare mi-i greaţă de ei.

BRC LOGO

*

Cu ce drept?

*Ion Drăguşanul

BRC SIGLA