NAŢIUNEA POEŢILOR: Gura Humorului, Corlata, Suceava | Dragusanul.ro

Naţiunea Poeţilor: Gura Humorului, Corlata, Suceava

0 Afis NATIUNEA POETILOR 2017 GURA HUMORULUI m

*

Început la Vatra Dornei, prin lansarea antologiei “Poezia care cântă”, Festivalul “Naţiunea Poeţilor” se va încheia, la Gura Humorului, Corlata (capitala mondială a Naţiunii Poeţilor, cu statut proclamat de poeţi din 10 ţări ale lumii) şi Suceava, cu poezie şi muzică, menestrelul actualei ediţii urmând să fie Cornel Angelescu (la Suceava, mi-a promis şi Mihaela Popescu o contribuţie muzicală importantă, în celelalte zile având un alt program).

*

În afara antologiei lansată la Vatra Dornei, Menachem M. Falek va lansa antologia “Înger cu aripi de gheaţă”, apărută recent la Tel-Aviv şi în care, între cei 40 de poeţi români contemporani, figurează şi 8 suceveni: Sofia Vicoveanca şi Carmen Veronica Steiciuc, Dorin-Liviu Clement, Alexandru Ovidiu Vintilă, Constantin Severin, Victor T. Rusu, Roman Istrati şi Ion Drăguşanul (pe pile, desigur, pentru că sunt frate cu Menachem Mordecay Falek). Sucevenii cu poeme antologate în Israel vor fi invitaţi, duminică, 6 august, la o bere între poeţi, dar încă nu am stabilit locaţia.

*Hamutal Bar Yosef

O a treia carte, care se va lansa în prezenţa autoarei, “Mai ţii minte”, poeme în ediţie ebraico-română de Hamutal Bar-Yosef, va fi, practic, opera de prim-plan a actualei ediţii a Festivalului “Naţiunea Poeţilor”, ediţia în limba română adăugându-se multor, multor ediţii în limbi planetare, în care Hamutal şi-a văzut publicată creaţia lirică.

*

Poeţii suceveni – mulţi dintre ei publicaţi, de acelaşi Menachem M. Falek, în traducere prin cele mai importante reviste literare din Ierusalim şi Tel-Aviv, nu ar trebui să rateze şansa de a se cunoaşte şi, fără nici un dubiu, de a se împrieteni cu Preşedintele Societăţii Scriitorilor din Ierusalim, care este, de ani buni, cel mai harnic şi mai eficient promotor al culturii româneşti din Bucovina în Israel, şi a culturii hebraice în România.

*

Poeţii Hamutal Bar-Yosef şi Menachem M. Falek vor sosi joi, 3 august 2017, la Suceava, şi se vor întoarce în patria lor, marţi, 8 august, la primele ore ale dimineţii.

*

0 Afis NATIUNEA POETILOR 2017 CORLATA m0 Afis NATIUNEA POETILOR 2017 SUCEAVA m