Monumentul guvernărilor PSD, PNL, PNŢcd, PD... | Dragusanul.ro

Monumentul guvernărilor PSD, PNL, PNŢcd, PD…

MONUMENTUL GUVERNĂRILOR

MONUMENTUL GUVERNĂRILOR

*

Probabil că doar în Bucovina există un monument al guvernărilor post-comuniste, rămas ca o ironie a sorţii, pe locurile de pe valea Suhăi pe care, în urmă cu un sfert de veac, funcţiona o industrie minieră demnă de toată admiraţia, nu doar eficientă.

*

Decăderea şi vânzarea de neam şi ţară a început odată cu pseudoconceptul “mormanului de fier vechi”, dat pe gură de Petre Roman, primul mare sabotor al economiei noastre naţionale şi închinător de patrie şi neam pe la curţile cui nu le vrea.

*

Nu ştiu cum şi nu ştiu de ce a rămas acest monument în picioare, pe molozul combinatelor miniere şi a flotaţiilor de pe valea râuleţului Suha, şuvoi năvalnic de unde roşii (de la poluarea cu fier şi cupru), prin care însuşi muntele pare că sângerează.

*

În jur şi în preajmă, moloz, ruine, ceva mai sus – şi nişte hale şi blocuri fără ferestre, lăsate în paragină. Când le-am revăzut, astăzi, m-a cuprins o furie pe “ştirile” presei sucevene, pe care le tot ironizez discret, de câteva zile, deşi de dezastrul acesta nu-i vinovat, de pildă, individul ăla din Broşteni, Cioată, care s-ar face primar în Suceava, numai să nu se mai întoarcă într-un alt centru minier ruinat, din pricina altor cioate, care ne-au prăduit până acum. N-am avut când şi nici prea mult chef să pozez totul, ca să vă pot întreba, domnilor PSD, PNL, UDMR şi care mai sunteţi, cu ce obraz mai îndrăzniţi să cereţi, încă o dată, voturile românilor. Priviţi, dumneavoastră, cei care staţi cu ochii lipcă pe ecranele televizoarelor, cum arată România viitoare, România de peste maximum un deceniu, cu tot cu monumentul minunatelor ei guvernări:

*

B1

B2

B3