Mitteleuropa din "şipotele" gândirii lui Nechifor | Dragusanul.ro

Mitteleuropa din “şipotele” gândirii lui Nechifor

Nechifor: Când adorm, am nişte viziuni ceva de speriat!...

Nechifor: Când adorm, am nişte viziuni ceva de speriat!…

*

„Preşedintele Consiliului Judeţean, Cătălin Nechifor, a anunţat ieri, în cadrul unei conferinţe de presă, că intenţionează să amenajeze o „Mică Europă” în parcul Şipote din centrul Sucevei. Cătălin Nechifor a prezentat conceptul de „Mica Europă” („Little Europe”) ca un posibil slogan al Sucevei în competiţia pentru obţinerea titlului de capitală europeană a culturii în anul 2021”.

*

„Eu m-aş fi gândit la altceva, la „Little Europe” – „Mica Europă”. Şi asta pentru că în Bucovina, Mica Europă înseamnă români, germani, evrei, lipoveni, huţuli, ucraineni, poloni, romi. Înseamnă exact 12 minorităţi care trăiesc în Bucovina. Iar pe steagul Uniunii Europene sunt tot 12 steluţe, şi am crezut că ar fi important să venim cu acest concept de Mica Europă: 12 steluţe, 12 minorităţi, 12 gastronomii, 12 culturi. De fapt 12 ţări într-un spaţiu unitar. Şi lucrul acesta o să-l facem ca şi concept la Muzeul Satului şi o să-l facem şi la parcul Şipote”, a explicat Cătălin Nechifor” (Presa, adică Monitorul de Suceava. Mai există şi altceva?).

*

Ca să mă pot abţine de la comentari (dure, evident), prefer să cataloghez viziunea izvorâtă din autoritatea suficienţei şi din suficienţa autorităţii drept stupizenia anului. În fond, reflectă o erudiţie octodoctă!