Mită de 20 la sută, pentru o lucrare în suceava | Dragusanul.ro

Mită de 20 la sută, pentru o lucrare în suceava

Primarul Ion Lungu: Şi ce dacă dă omătul? Ce, bicicliştii nu se pot da cu sania?

Ion Lungu: Şi ce dacă dă omătul? Ce, bicicliştii nu se pot da cu sania?

 

Nu mai ştiu cum se pertrec lucrurile, acum, în primăria sucevei (în fond, nu iau eu leafă de procuror), dar, odinioară, toţi consilierii se buluceau în comisia de urbanism, unde şi era bătaia peştelui, în comisia de cultură şi sport rămânând o unanimitate decizională desăvârşită, formată din… Doru, Octavian şi… Popovici!
*

Ceea ce ştiu, însă şi încă din surse plătitoare, este că mita pentru o lucrare în suceava este, de trei ani de zile, de 20 la sută (era doar de 10 la sută), dar poţi să dai şi 50 la sută, că tot nu prinzi nimic, dacă nu eşti o firmă deja probată ca loială. Licitaţii? Colb în ochi pentru fraierii votanţi, inclusiv pentru mine, care tot cu lungu am votat (doar nu ia el şpaga!).

*

Numele firmelor loiale, aceleaşi de vreun deceniu, pot fi citite la fiecare colţ de stradă, unde se cârpăceşte câte ceva şi se devalizează, ritmic şi cu hărnicie, punguţa cu doi bani municipali.

*

Banii murdari se obţin din cârpăceli de străzi şi trotuare, precum şi din marcaje. O fi voia ursitei, dar, acum, în pragul iernii, se marchează piste pentru biciclete şi se fac trotuare doar prin preajma Palatului Justiţiei. Să nu dea şi neamurile în gropi, atunci când va veni cazul. Pentru că va veni, pentru că prea se fură cu nesimţire.

*

Nu ştiu cine anume fură, doar eu şi procurorii sucevei nu ştim. În rest, toată lumea ştie. Prin urmare, nu mai am ce să vă spun mai departe.